Alegeri prezidențiale SUA: Joe Biden își menţine avansul în preferinţele de vot faţă de Donald Trump

0
100

Joe Biden, candidatul Partidului Democrat în cadrul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite ale Americii, are un avans de aproximativ 9% în preferinţele de vot în raport cu actualul președite, Donald Trump, membru al Partidului Republican, conform unui sondaj publicat miercuri.

Biden este creditat cu 50% din intenţiile de vot înaintea scrutinului prezidenţial din noiembrie, în timp ce Donald Trump este la nivelul de 41%, potrivit unui sondaj efectuat de Ipsos/Reuters în perioada 11-15 septembrie, după cum informează MEDIAFAX.

Trei procente dintre alegători preferă un al treilea candidat, iar restul sunt încă nehotărâţi.

Sondajul sugerează că Biden, fost vicepreşedinte al Statelor Unite în timpul mandatelor fostului președinte Barack Obama, va obţine majoritatea voturilor la nivel naţional în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie. Totuşi, 9% dintre alegători sunt încă nehotărâţi, iar voturile lor vor fi decisive în ceea ce privește rezultatul alegerilor. Obţinerea majorităţii voturilor la nivel naţional nu înseamnă neapărat câştigarea alegerilor, în contextul sistemului electoral federal din Statele Unite.

De exemplu, Donald Trump a câştigat scrutinul prezidenţial în 2016, deşi Hillary Clinton obţinuse majoritatea voturilor la nivel naţional.

Potrivit sondajului, 45% dintre americani consideră că Donald Trump este candidatul potrivit pentru relansarea economiei, iar 36% îl preferă pe Joe Biden la acest capitol.

Sondajul Ipsos/Reuters a fost efectuat online, pe un eşantion reprezentativ de 1.358 de persoane, având o marjă de eroare de 4%.

Biden, noi critici la adresa lui Trump

Joe Biden a lansat recent noi critici la adresa actualului președinte, acuzându-l pe acesta că nu ia în serios schimbările climatice provocate de încălzirea globală, în contextul incendiilor puternice care au afectat vestul Statelor Unite.

El a declarat că Trump este „un piroman al climei” care refuză să recunoască rolul încălzirii globale în declanșarea incendiilor.

Declarația lui Biden vine în contextul în care Trump a declarat că nu este încrezător că oamenii de știință știu cu exactitate dacă schimbările climatice sunt responsabile pentru aceste incendii.

Zeci de incendii au afectat aproape două milioane de hectare în statele Oregon, California și Washington de la sfârșitul lui August, distrugând mii de case și ducând la moartea a cel puțin 36 de persoane.

Incendiile au dus la poluarea aerului din regiune cu mult peste nivelul admis, ceea ce a agravat și mai mult criza provocată de pandemia de COVID-19.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here