Elev de la Colegiul Șincai din Capitală, confirmat cu Covid-19. Cursurile din clasa acestuia sunt suspendate

0
324

Cursurile unei clase de la Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din București au fost suspendate, miercuri, după ce unul dintre elevi a fost testat pozitiv pentru SARS-COV 2. Practic, colegii săi nu se vor mai prezenta fizic la liceu, iar orele se vor muta în mediul virtual.

„Primăria Sectorului 4, împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) și Direcția de Sănătate Publică (DSP) București, a dispus în această după-amiază (miercuri după-amiază – n.r.) mutarea în sistem online a activităților de învățare în cazul elevilor unei clase a XII-a dintre cele ale Colegiului Național Gheorghe Șincai, ca urmare a testării pozitive la SARS-COV 2 a unuia dintre cursanți”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 4, citat de Mediafax.

Sala de curs a fost dezinfectată, urmând ca întreaga școală să fie supusă aceluiași proces la sfârșitul săptămânii.

Potrivit reprezentanților Primăriei, măsurile au fost dispuse în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020, care prevede că „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile”.

Primul caz din România al unui copil bolnav de Covid-19 internat la ATI! Ce spune Alexandru Rafila despre acest caz

Un copil din Buzău, în vârstă de 8 ani, infectat cu coronavirus, a fost internat la Terapie Intensivă, fiind primul caz de acest fel în România, de la debutul pandemiei.

Părinții săi sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2, iar minorul a ajuns, în urmă cu o săptămână, la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului din Buzău cu dureri de cap și febră.

Acolo i s-a făcut testul Covid-19, dar rezultatul a ieșit negativ, iar medicii l-au suspectat de meningo-encefalită și l-au transferat la spitalul Gomoiu din Capitală, unde i-a fost repetat testul și, de această dată, rezultatul a ieșit pozitiv.

Ulterior, în urma infecției, copilul a suferit un sindrom rar, sindromul inflamator multisistem, fiind transferat la Terapie Intensivă. Starea lui este stabilă și nu are nevoie de ajutorul aparatelor pentru a respira, dar i-au fost afectați plămânii.

Informația apare în contextul în care astăzi a fost înregistat cel mai mare număr de cazuri de infectare cu Covid-19, de la debutul pandemiei: 1.713!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here