Marea Britanie, Germania, Franța și Italia, printre țările UE cu cele mai mari pierderi de venituri din turism datorate COVID-19

0
58

Pandemia de coronavirus a afectat aproape fiecare industrie din lume. Printre industriile care par a fi afectate cel mai mult se numără industria turismului, din cauza restricțiilor de călătorie impuse de țările din întreaga lume care vizează prevenirea răspândirii COVID-19.

Conform unui raport al World Travel and Tourism Council (WTTC) a cărui misiune principală este de a aborda problemele legate de turism, țările UE se așteaptă să înfrunte pierderea unei cantități semnificative de venituri din cauza lipsei de turiști în mijlocul  focar de pandemie COVID- 19 până la sfârșitul anului.

Până în acest moment, Consiliul a publicat rapoarte privind pierderile financiare ale următoarelor țări din UE:

  • Regatul Unit
  • Germania
    Franţa
  • Italia

Regatul Unit riscă să piardă 22 de miliarde de lire sterline

Marea Britanie ar putea suferi pierderea a 22 de miliarde de lire sterline până la sfârșitul anului din cauza interdicțiilor de călătorie internaționale și a lipsei de vizitatori. Anul acesta, cheltuielile internaționale din Marea Britanie ar putea scădea cu 78% în economia Marii Britanii, comparativ cu anul trecut, care este egal cu 60 de milioane de lire sterline pe zi și 420 de milioane de lire sterline pe săptămână.

Această prăbușire ar putea, de asemenea, pune în pericol aproape trei milioane de locuri de muncă susținute de industria turismului și a turismului, care în 2019 a sprijinit 11% din forța de muncă totală din Marea Britanie și a generat aproximativ 200 de miliarde de lire sterline PIB.

Potrivit raportului WTTC, în 2019, Marea Britanie a colectat 28,2 miliarde de lire sterline din cheltuielile internaționale de călătorie, o sumă esențială pentru economia Marii Britanii.

Lipsa de turiști ar putea elimina 38 de miliarde de euro din Germania

Germania aparține, de asemenea, grupului de țări din UE care s-ar putea confrunta cu o criză financiară cauzată de pandemia COVID-19. Țara va pierde 38 de miliarde de euro din cauza scăderii numărului de vizitatori internaționali în acest an.

Această lipsă de vizitatori ar putea duce la scăderea cheltuielilor internaționale cu 82%, ceea ce echivalează cu 104,1 milioane EUR pe zi, sau 729 milioane EUR pe săptămână. Mai mult, datorită interdicțiilor de călătorie internaționale impuse țărilor cu niveluri ridicate de infecții cu coronavirus, Germania ar putea pierde aproximativ 4,6 milioane de locuri de muncă în sectorul călătoriilor și al turismului.

În perioada 2016-18, turiștii din Olanda și Elveția au fost cea mai mare sursă de venit din Germania, cu 12 și respectiv 9% din turiștii internaționali.

Franța se așteaptă să sufere pierderea de 48 de miliarde de euro

Conform aceluiași raport WTTC, din cauza absenței vizitatorilor internaționali și a întregului colaps financiar, Franța ar putea pierde 48 de miliarde de euro. Această lipsă de turiști ar putea declanșa o scădere a cheltuielilor internaționale cu 82%. Mai mult, peste 2 milioane de locuri de muncă în toată Franța în industria turismului ar putea fi, de asemenea, pierdute.

În 2019, Franța a colectat 4,9 miliarde EUR sau 1,1 miliarde EUR pe săptămână sau 160 milioane EUR pe zi din cheltuielile cu turismul internațional.

Absența vizitatorilor care afectează Italia cu o pierdere de 36 miliarde EUR

Pe lângă Regatul Unit, Germania și Franța, Italia ar putea pierde 36,7 miliarde de euro din cauza prăbușirii călătoriilor internaționale. Suma cheltuită de turiști în Italia se așteaptă să scadă cu 82% până la sfârșitul anului, afectând economia italiană, cu un deficit de 100 de milioane de euro pe zi sau 700 de milioane de euro pe săptămână în medie. Acest lucru ar duce la pierderea a 2,8 milioane de locuri de muncă create de industria turismului din țară.

Președintele și CEO-ul WTTC, Gloria Guevara, a sugerat înlocuirea măsurilor de carantină cu programe de testare și urmărire rapide, cuprinzătoare și rentabile la punctele de plecare ale fiecărei țări, ca o modalitate de a crește numărul de călători în aceste țări și de a evita alte finanțări financiare. pierderi.

WTTC, împreună cu membrii săi, a solicitat anterior liderilor din Marea Britanie, Germania, Franța și Italia, precum și alți lideri din țările G7 să înceapă să lucreze în vederea realizării unei abordări comune care ar putea ajuta la reacția la criză.

În ultimul timp, alianța Manifestului European al Turismului a îndemnat, de asemenea, statele membre ale UE să se concentreze pe atingerea coordonării reciproce în ceea ce privește restricțiile de călătorie

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here