Situația școlilor din România se schimbă de la o zi la alta! Câte unități de învățământ au trecut în scenariul roșu în ultimele 24 de ore

0
83

Situația școlilor din România se schimbă de la o zi la alta. De ieri până azi 12 unități de învățământ au trecut la scenariul roșu, care presupune participarea la cursuri exclusiv în online. 

Dacă ieri erau 300 de unități de învățământ încadrate în scenariul roșu, astăzi  Ministerul Educației a raportat un număr de 312 unități care sunt închise cursurilor față-în-față.

Potrivit situației anunțată vineri de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), numărul unităților de învățământ încadrate în scenariul verde este mai mic cu 28 comparativ cu ziua precedentă.

Câte școli funcționează potrivit scenariului verde

Astfel că, 12.953 de unități de învățământ sunt vineri încadrate în scenariul verde, care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Câte școli funcționează potrivit scenariului galben

4.391 de școli funcționează potrivit scenariului galben, care presupune participarea zilnică  a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Câte școli funcționează potrivit scenariului roșu

Și în cele din urmă 312 școli sunt încadrate în scenariul roșu, care presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Joi, 12.981 erau încadrate în scenariul verde, iar astăzi sunt cu 28 mai puține.

În schimb, a crescut numărul instituțiilor de învățământ care funcționează urmând regulile scenariului galben. Ieri erau  4.375 de unități de învățământ încadrate în scenariul galben, iar astăzi sunt cu 16 mai multe.

Reprezentanții Ministerului Educației susțin că propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, sunt adoptate de Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ, în funcție de analiza situației epidemiologice, de infrastructura și de resursele existente.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here