Opt călugări, confirmați cu Covid-19 la o mănăstire, pe muntele Athos. Unul dintre ei, spitalizat în stare gravă

0
72

Autoritățile grecești din domeniul sănătății au dispus ca o mănăstire ortodoxă de pe Muntele Athos să fie pusă în carantină luni, după ce au fost înregistrate cel puțin opt cazuri confirmate de coronavirus în rândul călugărilor care locuiau acolo.

Mănăstirea Agios Pavlos (Sfântul Pavel), fondată la sfârșitul secolului al X-lea până la începutul secolului al XI-lea de Sfântul Pavel din Xeropotamou, se află în partea de vest a peninsulei Athos.

Cel puțin opt cazuri de coronavirus au fost depistate la mănăstirea Agios Pavlos (Sfântul Pavel) de pe Muntele Athos din nordul Greciei

Mănăstirea, situată pe coasta de vest a Muntelui Athos, a fost plasată în carantină, conform acelorași rapoarte.

Un călugăr, potrivit surselor, a fost transportat pentru tratament în afara Muntelui Athos de la Mănăstirea Sf. Pavel, deoarece starea sa a fost considerată gravă, în timp ce o echipă de la Organizația Națională de Sănătate Publică (NPHO) se îndreaptă spre peninsula Muntelui Athos.

Mănăstirea, cu 31 de călugări, ocupă locul al patrulea în ierarhia tuturor mănăstirilor athonite. Biblioteca sa conține 494 manuscrise cu litere manuale și peste 12.000 de cărți tipărite.

Cel puțin alte două au fost identificate cazuri, unul în altă mănăstire (Chelandari) și unul într-un schit (Lakoskiti).

Unele rapoarte spun că un al nouălea caz Covid-19 a fost înregistrat la Mănăstirea Helandariou din partea de nord-est a Muntelui Athos și un altul în satul monahal Lakkoskete.

Sfânta Comunitate a menținut numărul pelerinilor care vizitează Muntele Athos la un nivel minim și toți au verificat temperaturile înainte de plecarea lor din porturile Ouranoupolis și Ierissos.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here