Ursula von der Leyen, apel pentru europeni: Haideți să punem lucrurile în mișcare în direcția pe care ne-o dorim

0
64

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis un mesaj cetățenilir Uniunii Europene, pe fondul dificultăților cu care se confruntă Europa și întreaga omenire în această perioadă. „De-a lungul istoriei, pandemiile au schimbat destinul oamenilor. Pandemiile ne fac să vedem lumea dintr-o altă perspectivă și ne reamintesc valoarea multora dintre cele mai simple lucruri în viață: de la rutina noastră de zi cu zi la gestul de a-i îmbrățișa pe cei dragi sau la sentimentul de apreciere față de natura din jur. Dar ne determină și să punem sub semnul întrebării modul în care acționăm și să ne gândim dacă nu există un alt mod, mai bun. Și ne oferă șansa de a ne remodela viitorul”, a spus președinta Comisiei Europene, citează Digi24.

Pandemia, „perioadă de suferință și de neliniște pentru milioane de oameni”

„Pandemia prin care trecem acum nu face excepție. Este, desigur, o perioadă de suferință și de neliniște pentru milioane de oameni și trebuie să fim vigilenți în continuare, deoarece cifrele sunt din nou în creștere în unele părți ale Europei. Ultimele șase luni ne-au arătat însă și partea bună a lucrurilor, cum ar fi, de pildă, apartenența la o Uniune în care ne putem baza pe 27 de națiuni pentru a ne sprijini reciproc. Și ne oferă oportunitatea de a ieși din criză mai puternici, împreună.

Acordul istoric privind NextGenerationEU, planul nostru de 750 de miliarde de euro pentru redresare și pentru viitor, arată că putem face acest lucru. Niciodată până acum Europa nu a fost atât de unită. Prin urmare, acum este momentul să ne bazăm pe acest spirit de unitate pentru a avansa împreună și în privința altor aspecte.

Va trebui să dăm dovadă de fermitate atunci când vom crea o uniune europeană a sănătății mai puternică sau când vom depune eforturi ca munca să fie rentabilă pentru toată lumea. Dar am convingerea că Europa are tot ceea ce îi trebuie pentru a înfăptui schimbarea. Avem viziune, avem planuri, avem investiții. Și avem, de asemenea, o nou-regăsită unitate. Haideți să trecem deci la treabă și să ne asigurăm că această pandemie ne schimbă destinul în bine,” își încheie Ursula von der Leyen mesajul.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here