Rezultate alegeri locale 2020. Cine câștigă în fiecare sector din București

0
113

A început numărătoarea inversă pentru mult așteptatele alegeri locale din București. Pe primul loc, conform primului Exit Poll, este Gabriela Firea, actualul edil. GÂNDUL.RO vă prezintă, totodată, cine câștigă în fiecare sector.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, Gabriela Firea, candidatul din partea PSD, ar urma să obțină 42% din voturile cetățenilor din București. Contracandidatul actualului edil este Nicușor Dan, susținut de PNL și Alianța USR-PLUS. Acesta ar urma să obțină doar 35% din voturi. Pe podium mai intră Traian Băsescu, cu 15%.

Alegeri locale București. Cine este favorit potrivit Exit Poll

La aceste alegeri locale care vor avea loc în București, cetățeanul trebuie să se prezinte, ca întotdeauna, cu actul de identitate sau, după caz, cu documentul care dovedește reședința. Dacă această condiție este îndeplinită, alegătorul va semna lista electorală permanentă, după care va primi buletinul de vot și clasica ștampilă cu mențiunea “VOTAT”.

De precizat că fiecare alegător din Capitală urmează să primească patru buletine de vot, după cum urmează: pentru primarul de sector, pentru consiliul local al sectorului, pentru primarul general al Capitalei și pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Alegeri locale 2020. 103 candidaturi la funcțiile de primar în București. Primul Exit Poll

Birourile Electorale de Circumscripţie au constatat rămânerea definitivă a 103 candidaturi la funcţiile de primar din Bucureşti:

– 18 candidaţi – la funcţia de primar general al Capitalei

– 20 de candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 1

– 16 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 2

– 13 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 3

– 9 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 4

– 11 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 5

– 16 candidaţi – la funcţia de primar al Sectorului 6

Candidaţii sunt ingineri, jurnalişti, medici, economişti, avocaţi, profesori sau actori. Printre ei se regăsesc şi un controlor de trafic aerian, un ghid montan, un teolog, un antrenor, un ofiţer în rezervă, un diplomat, un politolog şi un şofer.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here