Oficial: Numărul deceselor provocate de COVID-19 la nivel global a depăşit un milion!

0
443

Numărul de oameni din întreaga lume care au murit cu Covid-19 a trecut de un milion, potrivit datelor prezentate marţi de Universitatea Johns Hopkins.

Decesele însumate din SUA, Brazilia şi India reprezintă aproape jumătate din totalul mondial, transmite Mediafax.

Secretarul general al ONU, António Guterres, a numit cifra „ameţitoare”, dar spune că cifra reală este probabil mult mai mare.

„Cu toate acestea, nu trebuie să pierdem din vedere fiecare viaţă individuală. Erau taţi şi mame, soţii şi soţi, fraţi şi surori, prieteni şi colegi”, a spus el într-un mesaj video.

Pragul de 1 milion de decese a fost atins la aproape zece luni după apariţia focarului de coronavirus din Wuhan, China, scrie BBC News.

De atunci, pandemia s-a răspândit în 188 de ţări, cu peste 32 de milioane de cazuri confirmate.

Între timp, la nivel mondial continuă eforturile de a dezvolta un vaccin eficient, deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că numărul morţilor ar putea atinge două milioane înainte ca unul să fie disponibil pe scară largă.

Bilanț coronavirus în România: 1.271 de noi cazuri raportate în România în ultimele 24 de ore. Nou record de persoane internate la ATI

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat luni că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.271 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 la nivel național.

Astfel, până pe 28 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 123.944 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Totodată, 99.344 pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 6.162 de teste, 4.306 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.856 la cerere, astfel că rata de pozitivare în ultimele 24 de ore este de aproximativ 20,6%.

Totodată, GCS a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 30 de decese provocate de COVID-19. Cele 30 de persoane decedate (15 bărbați și 15 femei) fuseseră internate în spitale din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Maramureș, Prahova, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Potrivit aceleiași surse, una dintre persoanele care au decedat ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2 nu prezenta comorbidități

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here