Alertă: Primele înșelătorii cu teste pentru coronavirus. O infirmieră, ajutată de iubit, lua banii, după care falsifica rezultatele. Multe persoane sunt acum în pericol

0
90

În Italia, au apărut primele înselătorii cu teste pentru depistatea noului coronavirus. Mulți oameni sunt acum în pericol după ce o infiermieră din Peninsulă ar fi luat banii clienților, apoi ar fi falsificat rezultatele. Poliția a demarat deja o anchetă.

Incidentul s-ar fi petrecut la spitalul San Paolo, din Civitavecchia, regiunea Lazio. Suspecți sunt o infirmieră și partenerul ei de viață, care mergeau și efectuau teste la domiciliul clienților, încasau banii, după care le transmiteau oamenilor că nu au coronavirus, deși realitatea pare să fi fost alta.

Zeci de persoane ar fi fost păcălite în Italia

Zeci de persoane ar fi fost păcălite prin această metodă. Potrivit anchetatorilor, infirmiera fura testele de la unitatea medicală de unde lucra, iar iubitul ei, care susținea că este medic, efectua teste pentru coronavirus, contra cost, la domiciliul clienților interesați să afle dacă sunt infectați.

Ulterior, falsificau testele și le trasmiteau oamenilor că toate sunt negative. În prezent, anchetatorii verifică dacă printre persoanele testate fals nu se află vreuna pozitivă cu coronavirus. Alarmant este faptul că oamenii, neștiind că sunt infectați, ar fi putut transmite COVID-19 mai departe.

Procororii au găsit mai multe teste pentru coronavirus în apartamentul cuplului

Înşelătoria ar fi început încă din luna aprilie, când Italia era sufocată de coronavirus. Ancheta a luat start după ce o femeie a primit un rezultat carea părea mai mult decât dubios. Rezultatul era negativ, “parafat” de spital, însă în raport era semnalat faptul că “pozitivitatea nu este exclusă”.

Procurorii au demarat o anchetă, iar locuința celor doi a fost percheziționată. Acolo au fost găsite teste pentru coronavirus și o cantitate mare de material medical. Numărul persoanelor fals testate este posibil să fie mult mai mare şi unii oameni chiar să fie purtători de coronavirus.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here