Românce condamnate în Anglia, pentru furt de parfumuri. Una dintre ele a spus că nu știa că furtul e o infracțiune

0
86

Angelica M. (18 ani) și Samariteanca B. (24 de ani), două tinere de origine română au fost condamnate, vineri, la Birmingham, după ce au furat parfumuri în valoare de mii de euro în Midlands, relatează Știrile Pro TV, care citează Daily Star.

Angelica a primit un ordin comunitar de 18 luni, care implică 20 de zile de activitate de reabilitare și 40 de ore de muncă neremunerate pentru infracțiunile sale.

Samariteanca a primit o comandă comunitară de 12 luni cu 20 de zile de activitate de reabilitare și 30 de ore de muncă neremunerată.

Cele două femei au ambele câte trei copii și s-au apărat spunând că au acționat sub „impulsul momentului”.

Ele chiar s-au arătat șocate de sentință, spunând că nu știau că furtul este o infracțiune, după ce au fost prinse și acuzate de furtul unor parfumuri în valoare de 4.000 de euro, din mai multe magazine din Telford, Bristol și Worcester.

„Cazul se referă la un grup de femei care călătoresc prin țară, vizitând locuri de cumpărături pline și furând cantități mari de parfum scump din magazine. Există o serie de caracteristici comune. Au încercat tot felul de subterfugii. Când au fost reținuți, o acțiune similară a fost încercată și de către ceilalți inculpați, care spuneau că se aflau la cumpărături cu prietenii, nu aveau intenția de a fura, a fost o decizie sub impulsul momentului pentru că nu aveau bani la ei. Însă imediat după ce au fost arestate, au recunoscut faptele și și-au exprimat regretul”, a spus procurorul Alison Scott-Jones.

Mai mult, judecătoarea Sarah Buckingham și-a exprimat suspiciunea că femeile au fost puse de alți complici să comită furturile.

„Nu există nicio îndoială, în mintea mea, că în spatele tuturor acestor infracțiuni a fost un plan formulat de cineva sau de unii, care vă pot include sau nu pe voi două sau pe alții necunoscuți instanțelor de judecată. există îngrijorări reale care să-mi sugereze că cel puțin decizia de a comite aceste infracțiuni, în ambele cazuri, nu era neapărat una pe a-ți fi luat-o dumneavoastră în circumstanțe obișnuite. Dar aceasta este o presupunere făcută de mine. Ce am spus nu vă absolvă pe niciuna dintre voi de responsabilitatea pentru comiterea acestor infracțiuni. Ați avut de ales și ați ales să fiți necinstite”, a declarat judecătoarea Sarah Buckingham.

Când au început și cum au decurs furturile de parfumuri

Prima infracțiune comisă de Angelica M. a fost în noiembrie 2019, când a încercat să fure dintr-un magazin din Debenhams un parfum de 168 de euro, pe care l-a băgat în geantă, împreună cu o altă româncă, Daniela S., în vârstă de 22 de ani.

Cele două românce au fost prinse când încercau să iasă printr-o ieșire din spate, Angelica fiind doar amendată atunci, cu 80 de euro, printr-o decizie a instanței.

Eliberată pe cauțiune, Angelica s-a alăturat în decembrie 2019 unei grupări din Telford, unde alături de o altă româncă, Maria R., a încercat să fure un parfum în valoare de 1.450 de euro, fiind prinse însă de agenții de pază ai magazinului. Atunci, Angelica chiar ar fi lovit cu pumnul un agent de securitate.

Anul acesta, în februarie, Angelina, Daniela și Samariteanca, împreună cu o tânără de 22 de ani pe nume Geanina S., au fost surprinse în timp ce încercau să plece dintr-un magazin fără să plătească parfumuri în valoare de aproape 4.300 de euro.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here