Webinar interactiv „Gândul” și Asociația „Medici pentru România”. Medicul Remus Mihalcea, fost pacient Covid: Nu m-am confruntat cu un impact psihologic puternic, dat fiind și profesia mea

0
80

Medicul Remus Mihalcea a vorbit, la Webinarul interactiv „Gândul” și Asociația „Medici pentru România”. COVID-19: Traumele și efectele pandemiei asupra sănătății mintale, despre experiența sa ca pacient cu coronavirus.

„Boala a debutat la aproximativ 3 zile de la momentul contactului, debut cu stare febrilă, dureri musculare. Lucrând în domeniu, m-am testat, mi-a ieșit testul pozitiv și după masă am fost la spital pentru internare.

„Am fost tratat cu Remdesivir”

În primele zile am mers pe un tratament minim, antitermice, după 7 zile starea de sănătate s-a deteriorat, am efectuat un computer tomograf, s-a constatat o afectare pulmonară între 35-40%, când medicii pneumologi au decis un tratament mai agresiv.

Am avut printre medicamente și tratamentul cu Remdesivir. Evoluția a fost favorabilă, s-a revenit la normal.

Pozitiv am fost timp de 28 de zile. Ulterior retestându-mă am avut 2 teste negative pentru a mă reîntoarce la munca de zi cu zi.

„Pentru un pacient care nu e obișnuit cu spitalul poate fi greu…”

Din fericire cu ajutorul tehnologiei poți să îi ai pe cei dragi aproape prin videocall. Nu am avut un impact psihologic atât de puternic, dat fiind și profesia pe care o am, știam la ce să mă aștept.

Dar pentru un pacient care nu e obișnuit cu acest mediu sanitar, cu contactul cu medicii, asistentele, practic deghizați în aceste combinezoane… Nu recunoșteam nici medicii, nici asistentele care veneau la vizită.

Pentru mine nu a avut un impact major.

Sunt vindecat, am și anticorpi, ca și urme să zic așa resimt o oarecare oboseală, pe care nu o percepeam înainte la fel de evident. E singurul lucru pe care îl pot observa, comparativ cu perioada pre și post Covid”, a declarat dr. Remus Mihalcea.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here