Avertismentul unor medici: Două dintre medicamentele aflate în schema de tratament pentru COVID-19 în România au efecte secundare

0
185

Hidroxiclorochina şi Lopinavir-Ritonavir, medicamentele care fac parte din schema de tratament pentru COVID-19 aprobată prin ordin de ministru, au un număr crescut de efecte secundare, afirmă doi medici, potrivit MEDIAFAX.

Tratamentul COVID-19, fără efecte

Doi medici români, specialişti în medicina bazată pe dovezi, cer eliminarea acestor două medicamente, după ce au analizat studiile apărute
Aceştia susţin că tratamentele au un număr crescut de efecte secundare, iar beneficiile lipsesc.

Concluzia este că hidroxiclorochina nu ajută pentru efectele principale pentru pacient, în cel mai bun caz hidroxiclorochina ajută doar ca boala să fie mai scurtă cu între o zi şi trei zile.Când am făcut eu COVID am luat eu două zile, după aceea m-au apucat durerile de burtă şi am renunţat. Şi am renunţat mai mult pentru că nu prea credeam în el. Nu numai pentru nişte simple dureri de burtă, vă daţi seama, când te gândeşti că ceva îţi salvează viaţa nu te mai gândeşti la dureri de burtă, dar cum nu prea credeam în el am renunţat după două zile, spune prof. dr. Cristian Băicuş, medic la Spitalul Colentina, citat de Mediafax.ro.

„O terapie asociată cu efecte adverse”

În continuare, Ionuț Nistor, medic la Spitalul CI Parhon, spune că Lopinavir nu are niciun beneficiu în tratamentul bolnavilor cu COVID-19.

„Începutul a fost haotic, după cum ne aducem aminte, am folosit terapii neconvenţionale, experimentale pentru a putea trata şi aşa se procedează atunci când nu ştii nimic despre o boală, foloseşti orice ai la îndemână la început. După şapte luni putem spune că evidenţele au început să se acumuleze şi putem da deoparte câteva medicamente pe care le-am folosit până acum. Acest studiu de pe 5 octombrie arată că terapia cu Lopinavir este fără beneficiu în tratamentul bolnavilor cu COVID-19. Sunt studii randomizate, făcute pe mii de pacienţi și care din păcate arată că această terapie este fără beneficii, dimpotrivă putem spune că este o terapie asociată cu efecte adverse”, spune conf. dr. Ionuț Nistor, medic la Spitalul CI Parhon:

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here