Barack Obama, atac dur la adresa lui Donald Trump: „Un unchi nebun și rasist” / Cum a reacționat actualul președinte al SUA

0
66

Barack Obama și Donald Trump s-au atacat reciproc, recent, în timpul unor mitinguri de campanie ținute de cei doi, transmite BBC, citat de Digi 24.

Astfel, în timp ce era în Pennsylvania, pentru a face campanie candidatului democrat la Casa Albă, Joe Biden, Barack Obama l-a asemănat pe Donald Trump cu un “unchi nebun” și a spus că acesta impulsionează rasiștii.

La rândul său, aflat în Carolina de Nord, președintele republican Donald Trump a râs de Barack Obama, spunând că s-a înșelat în privința rezultatelor de la alegerile din 2016.

Trump a direcționat mare parte din atacul său, în timpul mitingului de miercuri seară din Gastonia, împotriva contracandidatul democrat la Casa Albă.

El a spus că votanții vor trebui să aleagă între o „super redresare Trump” sau o „criză adâncă a lui Biden”.

Președintele nu s-a putut abține și l-a atacat pe Obama, care a intrat în campanie, pe teren, joi, pentru prima dată de la convențiile politice din august.

„Nimeni n-a făcut campanie mai tare pentru Hillary Clinton cea necinstită decât Obama, nu-i așa? Era peste tot. Cred că singurul care era mai nemulțumit decât Hillary cea necinstită în acea noapte era Barack Hussein Obama”, le-a spus Trump susținătorilor, care au huiduit când au auzit numele fostului adversar politic.

Trump a râs de informația potrivit căreia Obama nu a fost entuziasmat la nominalizarea lui Joe Biden în cursa pentru Casa Albă. Biden a fost vicepreședintele fostului șef de stat, în perioada 2009-2017.

În 2016, se pare că Barack Obama ar fi pus presiune pe Joe Biden pentru a sta pe margine și să-i permită candidatura lui Hillary Clinton, crezând că are șanse mai bune de a-l bate pe Trump.

Anul trecut, Obama a spus că există o nevoie de „sânge proaspăt” în conducerea Democraților, afirmație care a fost interpretată ca fiind un afront față de Joe Biden.

După ce l-a atacat pe Trump, pentru gestionarea situației pandemice și a economiei, Obama s-a referit în timpul unui miting din Philadelphia la tweet-urile președintelui.

El a spus că dacă Biden câștigă „nu vom avea un președinte care face tot posibilul să insulte pe cineva care nu-l sprijină, sau să amenințe cu închisoarea. Ăsta nu este un comportament normal de președinte”.

Obama – care rămâne una dintre cele mai populare personalități din Partidul Democrat – a spus că votanții nu ar tolera o astfel de conduită de la un membru al familiei, “cu excepția poate a unui unchi nebun de undeva”.

„De ce îl scuză oamenii pentru asta? Păi, așa e el, așa este el. Nu, este…nu! Există consecințe la aceste acțiuni. Impulsionează și alți oameni să fie nemiloși, dezbinători și rasiști. Și erodează structura societății noastre. Acel tip de comportament contează. Caracterul contează”, a spus Barack Obama.

În privința pandemiei, Obama a făcut aluzie la recentele afirmații ale lui Trump despre Covid-19: “Donald Trump nu ne va proteja dintr-odată. Nici nu poate face pașii de bază pentru a se proteja”.

Aproape 280 de vehicule erau împrăștiate în parcare, claxonând din apreciere la atacurile lui Obama.

Următoarea oprire a lui Barack Obama în turul de campanie va fi Florida, stat cu un posibil rol decisiv în alegeri. Fostul lider de stat va călători, sâmbătă, la Miami și în Orlando săptămâna următoare.

La nivel național, Biden are un avans considerabil în fața lui Trump

Joe Biden nu a fost în această săptămână pe teren în campanie, el fiind în pregătiri pentru ultima dezbatere prezidențială, de joi noaptea, în Nashville, Tennessee, în vreme ce Donald Trump a ținut mitinguri electorale în statele unde bătălia este mai aprinsă. Cu 13 zile înainte de alegeri, Joe Biden are un avans considerabil la nivel național.

Însă diferența este mai mică în câteva state americane, care ar putea vota oricare dintre candidați și în cele din urmă să decidă rezultatul de pe 3 noiembrie.

Americanii votează mai devreme anul acesta, atingând un nivel record de 42 de milioane de oameni care și-au exprimat votul prin corespondență sau în persoană.

Țara noastră, implicată în campania electorală din SUA! Donald Trump: „Urmează România”

România ar putea fi implicată în campania electorală din Statele Unite, pentru alegerile prezidențiale, unde Joe Biden și Donald Trump – candidații de pe primele două locuri – se luptă pentru fotoliul de la Casa Albă.

Astfel, țara noastră ar putea fi un subiect de discuție în următoarea dezbatere prezidențială din Statele Unite ale Americii (SUA).

Șeful Cancelariei de la Casa Albă, Mark Meadows, a afirmat – recent – că interesele de afaceri din țara noastră ale lui Hunter Biden, fiul candidatului democrat pentru președinția SUA, vor fi dezvăluite „în zilele care vor urma”.

Declarația lui Mark Meadows a fost făcută în cadrul unui interviu acordat luni Fox Business, citat de Hotnews, el afirmând și că Wall Street Journal urmează să publice săptămâna aceasta o investigație despre afacerile lui Hunter Biden.

„Găsesc că e fascinant că o parte din banii care par să ajungă la familia lui Biden vin în mare din România, Ucraina și China, exact țările în care Joe Biden a fost emisar special în perioada în care era vicepreședinte. Va avea de dat multe explicații”, a declarat Meadows pentru Fox News.

Joe Biden a negat, în dese rânduri, că ar fi discutat cu fiul său despre afacerile acestuia în Ucraina.

„Comparațiile sunt foarte tulburătoare”, a continuat șeful Cancelariei de la Casa Albă, susținând că „așadar nu este surprinzător că echipa de campanie a lui Biden zice «Nu o să discutăm cu presa»”.

Prezentatoarea Elizabeth McDonald l-a întrebat specific pe Meadows dacă „Ați vrut să spuneți Rusia… și nu România? Rusia, Ucraina și China sunt implicate în presupusul trafic de influență. Este România o țară nouă?”.

„Am menționat, de fapt, România. Cred că în zilele care vor urma veți vedea o conexiune românească de asemenea”, a răspuns Mark Meadows.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here