Nou record de cazuri de COVID-19 în Franța. Autoritățile extind restricțiile de circulație pe timpul nopții în aproape toată țara

0
83

Franța a înregistrat un nou record de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, autoritățile de la Paris anunțând duminică seara 52.010 noi cazuri și 116 decese.

Sâmbătă seara fuseseră confirmate peste 45.000 de noi cazuri de COVID-19, la doar o zi după ce Franța a depășit pragul de un milion de infectări de la începutul pandemiei, după cum informează Agerpres.

Cele 116 noi decese înregistrate duminică aduc la 34.761 bilanţul victimelor.

Procentul de teste pozitive din totalul de teste efectuate a crescut și el, ajungând duminică la 17%, față de 16% cu o zi mai devreme și de 4,5% la începutul lunii trecute.

Autoritățile au decis să extindă în aproape toată țara interdicția de circulație pe timpul nopții, care fusese inițial valabilă doar în marile orașe, astfel că aceasta vizează acum peste două treimi din populație.

Numărul de cazuri de COVID-19, în continuă creștere în Franța

Departamentul francez de Sănătate Publică a anunţat sâmbătă 45.422 de noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 depistate în ultimele 24 de ore. Franţa a ajuns astfel la 1.086.497 de cazuri confirmate de la începutul crizei sanitare. Rata de teste pozitive este de aproximativ 16%, potrivit bfmtv.com.

Adunarea Naţională a votat sâmbătă prelungirea stării de urgenţă sanitară până pe 16 februarie, în contextul creșterii accelerate a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

În ceea ce priveşte numărul deceselor în rândul persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore s-au mai înregistrat 138 de victime. De la începutul epidemiei, 34.645 de persoane pozitive pentru pentru Covid au murit.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat duminică, în cadrul unei vizite la un spital din regiunea capitalei Paris, că pandemia de COVID-19 „va fi printre noi, în cel mai bun caz, până la vară”.

Declarația liderului de la Élysée vine în contextul în care Franța a devenit sâmbătă a șaptea țară din lume care a depășit pragul de un milion de cazuri de îmbolnăvire de COVID-19.

Președintele Macron a declarat că se așteaptă, pe baza datelor oamenilor de știință, ca pandemia să continue cel puțin până în vara anului 2021.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here