Piaţeta Regina Maria a României, inaugurată în capitala Tunisiei

0
75

În capitala Tunisiei a avut loc, marți, inaugurarea oficială a Piațetei Regina Maria a României. Inaugurarea reprezintă o premieră pentru întregul continent african. Iniţiativa a aparţinut Ambasadei României în Tunisia.

Inaugurarea oficială a „Piaţetei Regina Maria a României”, situată în cartierul Cité Jardins din Tunis, a avut loc marţi. La ceremonie au luat parte Souad Abderrahim, primarul capitalei Tunisiei, şi Dan Stoenescu, ambasadorul României în Republica Tunisiană. De asemenea, au participat reprezentanţi ai Corpului Diplomatic, membri ai comunităţii româneşti din Tunisia, studenţi ai Lectoratului român din Tunis şi foşti studenţi tunisieni care au studiat în România.

Evenimentul reprezintă o premieră, iar iniţiativa a aparţinut Ambasadei române

Decizia Consiliului Municipal al Primăriei Tunis cu privire la Piaţeta Regina Maria a României datează din decembrie 2019. Inaugurarea acestui spaţiu public reprezintă o premieră nu numai în Tunisia, ci şi pe întregul continent Africa. Iniţiativa de a avea la Tunis un spaţiu cu numele Reginei Maria aparţine Ambasadei României în Tunisia şi a fost călduros susţinută de autorităţile locale”, au anunţat reprezentanţii Casei Regale a României.

Ambasadorul României în Republica Tunisiană a citit un mesaj din partea lui Bogdan Aurescu, ministru al Afacerilor Externe. Ceremonia de inaugurare a fost organizată în cadru restrâns din cauza pandemiei de Covid 19.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here