Captură de o tonă de tutun de contrabandă! Mega-razie a Poliției în tot sudul României!

0
82

În jur de 1000 de kilograme de tutun, plus utilaje, materiale de prelucrare, dar şi peste 10.000 de euro au „prins” în plasă polițiștii români. O mega-razie s-a desfășurat luni dimineață în Capitală și încă patru județe din sud pentru destructurarea unei puternice rețele de contrabandă.

Oamenii legii au efectuat 16 percheziţii, după cum informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Tutunul, prelucrat și comercializat online

La data de 2 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au efectuat 16 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Argeş, Ialomiţa, Ilfov şi Buzău, la persoane bănuite de contrabandă cu tutun”, informează un comunicat al IGPR.

Din cercetări a reieşit că, din luna august 2020 şi până în prezent, un bărbat în vârstă de 61 de ani, din Ştefăneşti, ar fi achiziţionat tutun pe care îl prelucra şi distribuia sub formă de ţigarete către mai multe persoane, în vederea comercializării în mediul on-line. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 1.000 de kilograme de tutun, peste 10.000 de euro, 4 maşini de tocat, butoaie cu glicerină vegetală, telefoane mobile şi mijloace de calcul, precum şi documente cu valoare probatorie.

„13 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri”, informează IGPR.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La activităţi au participat poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi din cadrul IPJ Ilfov, Ialomiţa şi Buzău, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş şi jandarmi din Argeş.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here