Mărturiile românilor prinși în infernul din Viena: „Cine a apucat să scape a scăpat atunci” (FOTO & VIDEO)

0
467

Viena a fost zguduită luni noapte de o serie de atacuri teroriste. Mai mulți indivizi înarmați au tras fără milă în victimele nevinovate. Cel puțin trei civili (doi bărbați și o femeie) au fost uciși cu sânge rece și alți 14 au fost răniți, din care șase sunt în stare foarte gravă.

Atacatorii au vizat șase zone diferite, iar unul dintre teroriști a fost ucis de polițiști, în timp ce altul este căutat activ, informează știrileprotv.ro.

Locuitorii Vienei sunt rugați să rămână în case până când operațiunile trupelor antitero vor avea o finalitate.

Centrul Vienei a devenit scenă de război după ce alarma a fost dată, la ora 20.00. Teroriștii au vizat o sinagogă, care era însă închisă. L-au ucis însă pe paznicul lăcașului de cult.

Centrul Vienei este sigilat

„S-a deschis focul unui poliţist care era acolo, dar şi persoanele de pe terase spun că s-a tras asupra lor”, a declarat Liviu Ionce, un asistent medical stabilit în Viena.

„Zona interioară a oraşului, vorbim de centrul oraşului, unde au fost cele 6 locuri unde au fost schimburi de focuri, unde au fost răniţii şi morţii s-a creat un fel de zonă de triaj pentru a se putea clasifica persoanele rănite în funcţie de gravitatea rănilor şi de urgenţele care sunt. Din cauza atacului centrul Vienei este înconjurat e poliție, transportul public oprit în toată zona, practic centrul Vienei este sigilat”, a spus Andi Radiu, jurnalist român din capitala Austriei.

„Cine a apucat să scape a scăpat atunci”

„Nu ştiu cine, ce, se trage dintr-o parte în alta, de-abia am apucat să ajung la maşină, încă nu se adunase poliţia, deci cine-a apucat să scape a scăpat atunci, restul toţi sunt închişi acolo”, a povestit Daniela Giugle, o româncă din Viena.

„Restaurantele şi barurile din apopiere şi din centru s-au închis, s-a închis şi metroul în centru, au început să vină maşini de poliţie. Vin constant, una la câteva minute, sunt câteva elicoptere”, a spus Ioana Negulescu, o altă româncă din orașul luat cu asediu de teroriști.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here