Franța anunță 551 de noi decese provocate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un record pentru cel de-al doilea val al epidemiei

0
81

Autoritățile de la Paris au raportat luni 551 de noi decese asociate COVID-19 față de ziua precedentă, ceea ce reprezintă un record negru pentru cel de-al doilea val al epidemiei.

Astfel, numărul total al deceselor de la debutul epidemiei a ajuns la 40.987 în Franța.

Anunțul a fost făcut de către Jerome Salomon, directorul general al Sănătății din Franța, după cum informează site-ul agenției Agerpres.

„Vârful epidemiei este în faţa noastră, al doilea val încă înaintează”, a declarat oficialul.

Cu toate acestea, Salomon a remarcat „o avansare mai lentă” a epidemiei „peste tot unde au fost aplicate măsuri precoce, în special restricții de deplasare”.

Cel mai mare număr de decese raportat în Franța în 24 de ore a fost raportat în primul val al epidemiei, pe 6 aprilie, când au fost înregistrate 613 decese.

Salomon a mai anunțat că de la debutul epidemiei, în Franța au fost depistate 1.807.479 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus.

În prezent, 31.125 de persoane sunt spitalizate în Franța din cauza COVID-19, 4.690 dintre acestea aflându-se în secțiile de Terapie Intensivă.

Noi restricții la Paris

Capitala Franței, Paris, va fi vizată de noi restricții pentru limitarea numărului de cazuri de COVID-19, a anunțat primarul orașului, Anne Hidalgo.

Printre noile restricții se numără și extinderea listei de magazine care sunt obligate să închidă la ora 22:00

Hidalgo a explicat că printre afacerile care se vor închide începând cu ora 22:00 se numără cele care comercializează mâncare de tip „takeaway”. Măsura se adaugă celor deja existente în cadrul măsurilor anunțate de Guvern la nivel național.

Președintele țării, Emmanuel Macron, a impus noi restricții luna trecută, obligând magazinele care nu vând bunuri esențiale, să se închidă. Totodată, conform ordinului președintelui, cetățenii sunt obligați să semneze declarații pe propria răspundere atunci când ies din case.

Franța a reușit cu succes să limiteze numărul de cazuri de COVID-19 în primăvară, prin introducerea unora dintre cele mai dure restricții din Europa. Dar la zece luni de la debutul pandemiei și odată cu apropierea iernii, mulți dintre francezi nu mai sunt deja dispuși să mai îndure noi restricții.

O sursă din cadrul Guvernului francez a declarat pentru Reuters că în capitala Paris încă se organizează „petreceri și evenimente clandestine”, ceea ce impune măsuri și mai dure.

La Paris, o persoană se infectează cu SARS-CoV-2 la fiecare 30 de secunde, în timp ce un parizian este internat în spital din cauza acestei boli la fiecare 15 minute, a anunțat ministrul francez al Sănătății, Olivien Veran.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here