Medicul de gardă care a salvat mai mulți pacienți din incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț se află în stare critică

0
119

Medicul care era de gardă sâmbătă seara când a izbucnit incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț a fost grav rănit în timp ce încerca să salveze pacienții internați în secția ATI COVID, unde au izbucnit flăcările.

Anunțul a fost făcut de Lucian Micu, managerul instituției medicale, pentru Digi24.

Medicul este acum în stare critică, cu arsuri de gradul I și II pe 80 la sută din suprafața corpului.

„Medicul a reușit să-i scoată pe cei opt pacienți din celălalt salon, înainte ca flăcările să se extindă și acolo, și apoi a încercat să-i scoată și pe cei din salonul care ardea deja. Asistenta i-a oferit ajutor. Nu am vorbit cu medicul care a intervenit”, a spus Lucian Micu la Digi24.

Cu toate acestea, unele surse susțin că medicul ar avea arsuri pe 40% din suprafața corpului.

Medicul de gardă Cătălin Denciu, dar și o asistentă de la spitalul din Neamț au suferit arsuri grave după ce au încercat să salveze bolnavii până la sosirea echipajelor de intervenție, scriu jurnaliștii de la Ziua de Iași.

Asistenta a suferit și ea arsuri de gradul I, dara viața nu îi este pusă în pericol.

Medicul va fi transferat la București, la Spitalul Floreasca. Acesta va fi dus la Iași cu un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă, iar de acolo ar putea fi preluat de o aeronavă SMURD pentru a fi dus la București.

„Pot confirma că acest medic va fi adus la Bucureşti, la Floreasca sau Bagdasar Arseni. Transportul va fi făcut cu avionul sanitar. Raed Arafat se ocupă de aceste transferuri ale supravieţuitorilor. Unii vor fi duşi la Iaşi, unii la Leţcani”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la România TV.

Incendiu puternic la Spitalul Județean din Piatra Neamț

Zece oameni au murit sâmbătă seară în urma unui incendiu devastator în secția ATI a spitalului din Piatra Neamț. Pacienții decedați erau bolnavi de COVID, internați la terapie intensivă.

Incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț ar fi pornit de la un scurcircuit în rețeaua de alimentare electrică a fabricii de oxigen, potrivit autorităților citate de ziaruldeiasi.ro.

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se află în drum spre Piatra Neamț pentru evaluarea situației create după incendiu.

Directorul Unității de Standarde din cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), Marius Filip, a declarat sâmbătă, că Spitalul Județean Piatra Neamț prezenta nereguli majore în ceea ce privește siguranța personalului și a pacienților.

În cadrul unei intervenții telefonice la Digi24, Filip a explicat că unii indicatori nu sunt respectați de instituție: nu există responsabili pentru prevenirea icendiilor nominalizați pentru fiecare secție, nu există responsabili care să intervină în caz de incendiu, nu există programe de instruire.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here