Festivalurile de film s-au refugiat în lumea virtuală. Audiență record după primele 3 zile de proiecție la Festivalul Internațional de Film Ecologist ECOFEST

0
149

Deși „exilată” în lumea virtuală, cultura nu se predă. Evenimentele organizate online reușesc să atragă spectatori și chiar să extindă audiența actului cultural. Este cazul Festivalului Internațional de Film Ecologist ECOFEST, organizat în perioada 14 – 19 noiembrie cu sprijinul Ministerului Culturii, unde filmele sunt prezentate într-o sală virtuală de proiecție și pe paginile rețelelor de socializare.

În această inedită formă de difuzare pentru un festival, audiența festivalului a înregistrat un număr record de peste 20.000 de participanți pentru cele trei filme prezentate în primele 3 zile de proiecție.

Pe lângă vizionarea de filme, în cadrul festivalului sunt organizate emisiuni tematice, interviuri și workshop-uri educative nonformale despre o viață sănătoasă într-un mediu sănătos. Una dintre gazdele Eco Fest România este Lavinia Șandru, actriță și realizatoare TV, cu vechime în susținerea cauzelor ecologiste.

Lavinia Șandru, una dintre gazdele Eco Fest România

Încă o formă de educație cu caracter nonformal

Este încă o formă de educație cu caracter nonformal, în condițiile în care tot mai numeroase cadre didactice și unități de învățământ acordă atenție acestei discipline extracurriculare.

Copiii sunt încântați să participe activ la activitățile despre mediu și chiar să pună în practică cunoștințele teoretice, într-o țară ca România care se află pe un nedorit loc unu în privința statelor europene cu cea mai mare rată a deceselor cauzate de poluare.

Cei care doresc să vizioneze filmele din concurs o pot face gratuit înscriindu-se în grupul de Facebook „Ecofest România – Sala de proiecție”, pe baza unei unei solicitări pe adresa paginii festivalului de pe aceeași rețea socială.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here