8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Ursula von der Leyen anunță: Două vaccinuri împotriva coronavirusului ar putea fi aprobate luna viitoare în Europa

0
83

Este posibil ca noile cazuri de coronavirus să fi scăzut în întreaga regiune, dar rata mortalității rămâne îngrijorător de mare. Europa este din nou epicentrul pandemiei Covid-19, o persoană murind de boală la fiecare 17 secunde, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății.

Ludovic Orban a anunțat categoriile de persoane care vor avea prioritate la vaccinarea anti-Covid. Cum vor fi distribuite vaccinurile fiecărei țări?

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, aflat într-o vizită de lucru în judeţul Constanţa, că strategia de vaccinare anti-COVID va fi finalizată până săptămâna viitoare. Prim-ministrul a precizat că „prioritizarea vaccinării se va face în funcţie de cantităţile care vor veni şi de ritmul în care vor intra aceste cantităţi“. Printre cei care vor avea prioritate pentru a beneficia de vaccinul Covid-19 se numără „toţi cei care fac parte din sistemul de luptă medical împotriva Covid”.

Tragedia continuă. A decedat un alt pacient transferat de la Secţia ATI a Spitalului Neamţ

Al doilea pacient transferat de la Piatra Neamț la Iași a decedat. O femeie de 68 de ani care a fost transferată la finele săptămânii trecute la Spitalul modular Leţcani, de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ, a murit în cursul zilei de joi, 19 noiembrie. Decesul a fost înregistrat în jurul orei 18.00. Anunţul tragediei a fost făcut de către medicul Carmen Dorobăţ, managerului Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

România solicită discutarea conflictelor „înghețate” din regiunea Mării Negre. Angajamentul de a sprijini reglementarea în regiune ar întări rolul UE în politica internațională

Seful diplomației române, în cadrul ședințelor miniștrilor de Externe europeni și în contextul contactelor cu omologii UE și cu partenerii vecini,  a evidențiat provocările reprezentate de persistența unui arc de instabilitate în imediata vecinătate a UE, în regiunea Mării Negre, generată de existența unui lanț de conflicte prelungite, fie active, fie așa-numite „îngheţate”.

Ministrul afacerilor Externe Bogdan Aurescu a adresat, la 19 noiembrie 2020, Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, o scrisoare co-semnată de omologii săi, miniștrii afacerilor Externe din 10 state membre UE.

Un lider european îi recomandă lui Donald Trump să își recunoască înfrângerea în alegeri: „N-ar trebui să se facă de râs”

Președintele Cehiei, Milos Zeman, a declarat joi, în cadrul unui interviu acordat unei publicații online din țara sa, că din punctul său de vedere, Donald Trump, președintele în exercițiu al Statelor Unite, ar trebui să accepte că a pierdut alegerile prezidențiale în favoarea lui Joe Biden și să renunțe la funcție.

Declarația oficialului ceh vine în contextul în care Donald Trump a acuzat că alegerile ar fi fost fraudate și a anunțat contestarea lor în instanță, notează site-ul agenției de presă Reuters.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au explicat, joi, care a fost filmul crimei în cazul femeii incediate într-un geamantan, la sfârșitul lunii lunii trecute, la marginea unui câmp situat între localitățile Ghimpați și Valea Plopilor din județul Giurgiu. Anchetatorii au explicat cum a avut loc uciderea Sabinei Mircea și ce fel de relație avea tânăra cu cele trei persoane acuzate că i-au luat viața.

Procurorul Andreea Albu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a povestit, joi, într-o conferință de presă, care a fost, în viziunea echipei de anchetă, filmul omorului căruia i-a căzut victimă Sabina Mircea, în vârstă de 32 de ani.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here