8 ȘTIRI DE LA 8. Mai trebuie persoanele vindecate de coronavirus să se vaccineze? Explicațiile unui specialist

0
83

Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș, este una dintre persoanele din România care a avut coronavirus și s-a vindecat. Medicul a vorbit sâmbătă, într-o emisiune la Digi 24, dacă persoanele vindecate mai trebuie să se vaccineze împotriva virusului.

„E un lucru care nu se știe foarte cert acum. Probabil că prin acel plan de vaccinare o să știm mai clar, în momentul în cre va fi vaccinarea în România. Medical vorbind, probabil că va fi necesară o determinare de anticorpi înainte. Și în funcție de cât de jos a scăzut sau n-a scăzut acest nivel se poate proceda la vaccinare sau nu”, a explicat medicul.

În continuare, medicul Simin Aysel Florescu are anticorpi și spune că toți cei care au trecut prin boală o perioadă de minim șase luni au acești anticorpi: „Sigur că ei pot să scadă, dar în același timp s-a observat că la cei care reintră în contact cu virusul, anticorpii aceștia cresc”. Întrebată dacă se va vaccina medicului a spus că da.

O fetiță de doar trei ani a fost lăsată să moară de propria mamă

Marcela Petrescu a fost condamnată pentru o infracţiune contra vieţii. În 2015, în timp ce era în grija bonei, fetiţa ei de 3 ani a căzut pe scările unui bloc din Oradea şi, două zile mai târziu, ea a murit. Femeia a fost acuzată că nu a dus copilul la spital şi a primit doi ani de închisoare, însă femeia deja dispăruse fără urmă, scrie Libertatea.

 Un bărbat internat în spital şi-a pus fiul să sune la 112 pentru că nu mai avea oxigen

Un bărbat în vârstă de 65 de ani, internat la Spitalul Judeţean din Târgovişte, şi-a pus copiii să sune la 112 pentru că simţea că se sufocă şi a observat că nimeni din personalul medical nu era disponibil să-l ajute.

Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2020. „Săgetătorii” își recapătă energia

Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2020, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Ministerul Sănătății și MAE au stabilit măsurile sanitare aplicabile la secțiile de votare din străinătate

Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerul Afacerilor Externe (MAE), cu avizul Autorității Electorale, privind măsurile de sănătate publică cu aplicabilitate la secțiile de votare organizate în străinătate pentru alegerea Senatului și Camerei Deputaților din 5-6 decembrie a fost publicat în Monitorul Oficial, anunță MAE.

Ce „instrucțiuni genetice” declanșează vaccinul Pfizer-BioNTech după administrare

Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului „Victor Babeș”, a explicat la Digi24, ce conține noul vaccin Sars-CoV-2 dezvoltat de Pfizer-BioNTech și de Moderna și care sunt beneficiile față de vechile tehnologii folosite în seruri antivirale. Aceasta a mai explicat și cum este avizat un vaccin, astfel încât să nu pună în pericol viețile oamenilor.

Vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea genera o criză: Gheață uscată folosită pentru transport

Vaccinurile anti-COVID vor trebui să fie păstrate la rece, și, mai mult, vaccinul Pfizer pentru Covid-19 trebuie păstrat la temperaturi foarte scăzute, ceea ce va fi o problemă pentru țările în curs de dezvoltare dar și pentru zonele rurale din lumea dezvoltată, scrie CNN.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here