Klaus Iohannis, vizită la Institutul Fundeni: „Din aprilie și până acum am dublat numărul de paturi la ATI/ Presiunea pe secţiile de ATI se menţine la cote foarte ridicate” (VIDEO)

0
181

Președintele Klaus Iohannis a anunțat duminică dimineață că România a dublat numărul de paturi de terapie intensivă, din aprilie și pînă acum. Șeful statului a transmis aprecierea sa medicilor de terapie intensivă: „Numărul de decese provocate de acest virus necruţător este în continuare prea mare”, a afirmat şeful statulu

Iohannis: ”Am dublat numărul de paturi la ATI”

„Din aprilie și până acum am dublat numărul de paturi la ATI. Însă, se vede că, din păcate, nu este suficient. Am ţinut să vin astăzi aici pentru a le transmite medicilor de terapie intensivă că efortul lor este apreciat şi, cel mai important, salvează vieţi” ”, a spus Klaus Iohannis, după vizita la Institutul Clinic Fundeni.

„Numărul de decese provocate de acest virus necruţător este în continuare prea mare. La fel, presiunea pe secţiile de ATI se menţine la cote foarte ridicate şi de aceea am hotărât împreună cu Ministerul Sănătăţii să intensificăm eforturile pentru creşterea capacităţii acestor secţii la nivel naţional”, a mai declarat şeful statului

Șeful statului a adăugat că „trebuie să fim cu un pas înaintea evoluției pandemiei, iar rezultatele de până acum au arătat că așa s-a întâmplat”.

În chestiunea vaccinării, după părerea mea, campania de vaccinare trebuie să fie un succes şi, ca atare, campania de vaccinare este o chestiune de securitate naţională. Pentru asta, am convocat o întâlnire, o şedinţă, pentru luni, şedinţă la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne şi ministrul Sănătăţii şi vom clarifica toate aspectele care ţin de campania de vaccinare ca şi chestiune de securitate naţională”, a anunţat şeful statului.

Iohannis: ”Medici dedicați muncii lor”

Klaus Iohannis a dat ca exemplu ansamblul modular din curtea Institutului Fundeni în ceea ce priveşte adaptarea, subliniind că acesta este ”un foarte bun exemplu de adaptare la necesităţile” situaţiei actuale.

„La iniţiativa acestor medici dedicaţi muncii lor a fost amenajat acest spaţiu cu multiplă utilitate, atât de triaj pentru pacienţii aflaţi în stare critică, infectaţi cu SARS-CoV-2, în aşteptarea rezultatului testării cât şi tratament pentru pacienţii în stare gravă, în condiţiile creşterii necesarului de locuri la ATI. Containerul este dotat cu toată aparatura necesară, vorbim de paturi, ventilatoare şi injectomate şi are la acest moment toate avizele necesare funcţionării, fiind deservit de medicii spitalului Fundeni pe care îi felicit pentru că au făcut posibil să avem un astfel de spaţiu”, a mai declarat şeful statului.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here