Containerele pentru pacienţii cu COVID-19 de la Spitalul Județean din Sibiu, în valoare de 6 milioane de lei, sunt în vizorul DNA

0
80

Containerele pentru pacienţii cu COVID-19 de la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, achiziţionate cu 6 milioane de lei, sunt sub vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii cerând unităţii medicale mai multe documente.

Lucrările la obiectivul de investiţii al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu la obiectivul „Amplasarea provizorie şi reversibilă construcţii modulare secţii spital” au fost finalizate la începutul lunii octombrie, valoarea totală a proiectului fiind de 6.056.100 lei din, bani din fondurile Consiliului Judeţean Sibiu.

Toate documentele acestei investiţii, despre care s-a spus la acea vreme că este cel mai important obiectiv din acest an al Spitalului, au fost cerute de DNA.

„Având în vedere că pe rolul Direcţiei Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba Iulia, există înregistrat un dosar penal cu privire la săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000, prin Ordonanţa procurorului din cadrul DNA s-a dispus în data de 25.08.2020, predarea în fotocopie a documentelor referitoare la procedura privind atribuirea contractului de lucrări precum şi plăţile efectuate până în prezent. SCJU Sibiu a răspuns acestei solicitări în data de 3 septembrie, predând documentele solicitate”, a declarat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Lucrarea a constat în realizarea a două pavilioane modulare, amplasate în spatele pavilionului Chirurgical, cu o suprafaţă de circa 750 de mp. Aceste două module au fost concepute pentru a completa secţiile chirurgicale pentru îngrijirea şi tratamentul pacienţilor, dar în primă fază, în condiţiile actuale de pandemie, funcţionează pentru pacienţii COVID.

Doi pacienţi infectaţi cu coronavirus, transferaţi în străinătate, la cererea familiilor. Ambii erau internaţi la ATI, în spitale din Sibiu

Doi pacienţi infectaţi cu coronavirus internaţi în judeţul Sibiu au fost transferaţi în străinătate, la cererea familiilor. Ambii erau în stare foarte gravă.

Unul dintre pacienţi era internat pe ATI, la Spitalul Judeţean Sibiu, iar celălalt se afla la Spitalul Militar din localitate.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here