Poliția a arestat 155 de persoane la Londra în timpul unor proteste față de restricțiile pentru limitarea numărului de cazuri de COVID-19

0
72

Poliția londoneză a anunțat că a arestat 155 de persoane sâmbătă, în timpul unor proteste împotriva restricțiilor impuse de Guvern pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2 și împotriva vaccinurilor.

Totodată, Poliția a anunțat că respectivele persoane au fost reținute pentru fapte precum ultraj, deținere de droguri sau încălcarea restricțiilor antiepidemice, după cum informează site-ul agenției de presă Reuters.

Sursa citată notează că actualele restricții valabile în Anglia expiră pe 2 decembrie.

Anterior, polițiștii au fost detașați în unele zone aglomerate din West End, în contextul în care autoritățile s-au așteptat la asemenea proteste.

Protestatarilor nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități li s-au alăturat mai multe grupuri de persoane care se opun vaccinului împotriva COVID-19.

Potrivit unei surse din cadrul Poliției, numărul protestatarilor s-ar situa între 300 și 400.

Cu toate acestea, Poliția Metropolitană a anunțat că a interceptat mai multe autocare pline cu persoane care intenționau să participe la proteste.

„Planul nostru de intervenție va continua până noaptea târziu și fac apel la oricine care nu a părăsit protestele să plece acasă”, a declarat Stuart Bell, un oficial al Poliției, prin intermediul unui comunicat.

Carantina la nivel național se încheie curând în Marea Britanie

Premierul britanic Boris Johnson a declarat despre carantina la nivel național că aceasta se va încheia după 2 decembrie, odată cu trecerea Regatului Unit la un sistem regional pe trei niveluri.

Modificarea regulilor se va aplica doar Angliei, întrucât Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au toate propriile restricții impuse pentru limitarea pandemiei de COVID-19.

Marea Britanie a înregistrat în total circa 1,6 milioane de cazuri de COVID-19, dintre care 57.500 de decese.

Între timp, Guvernul de la Londra a anunțat alocarea unei sume suplimentare de 7 miliarde de lire sterline pentru achiziționarea de noi teste pentru depistarea COVID-19, dar și pentru urmărirea persoanelor care au intrat în contact cu pacienții depistați pozitiv.

Această investiție face parte dintr-un program extins de testare în masă a populației britanice, anunțat recent de Guvern.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here