Cod galben de ninsori! Vreme rece în prima parte a săptămânii / Anunțul ANM

0
66

ANM a emis COD GALBEN de ninsori moderate, valabil până la ora 20.00, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei. Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților.

În aceste regiuni vor predomina ninsorile și se va depune un strat de zăpadă, transmite hotnews.ro.

Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse, 15…20 l /mp.

Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Precipitații slabe, sub formă de ninsoare vor fi în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și restul Munteniei.

Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile.

Vremea se va menține deosebit de rece în primele zile ale săptămânii, cu precădere noaptea și dimineața.

Primăria Capitalei, pregătită pentru deszăpezire / ANM a emis un cod galben de ninsori. Care sunt zonele afectate

Peste 2.600 de operatori, 654 de utilaje şi peste 24.000 de tone de material antiderapant sunt pregătite pentru deszăpezire, după ce meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ninsori, care vizează şi Bucureştiul, a anunțat Primăria Capitalei.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, primarul general Nicuşor Dan a solicitat operatorilor de deszăpezire din toate sectoarele Capitalei să fie pregătiţi de intervenţie, astfel încât traficul rutier din Bucureşti să nu aibă de suferit.

„Astfel, potrivit raportărilor operatorilor de deszăpezire, în total, pentru toate sectoarele Capitalei

Totodată, Primăria Capitalei anunţă că echipele DGASMB vor continua acţiunile pentru depistarea persoanelor fără adăpost şi cazarea acestora în centrele sociale. „De asemenea, DGASMB monitorizează, şi în această noapte, persoanele care refuză cazarea în centrele sociale, distribuind ceai şi supă caldă, precum şi geci, bocanci, pături şi mănuşi în caz de nevoie. În centrele DGASMB sunt în prezent cazate 253 de persoane fără adăpost”, a mai transmis primăria.

Primăria Capitalei anunţă că a pus la dispoziţia cetăţenilor Telverde 0.800.800.868 unde aceştia pot sesiza eventualele probleme apărute din cauza vremii. Totodată, bucureştenii sunt rugaţi să semnaleze la numărul de telefon 021/9524 prezenţa pe stradă sau în spaţiile comune ale blocurilor a persoanelor fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate de Poliţia Locală şi transportate la centrele sociale ale Capitalei.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori pentru sudul şi estul Munteniei şi pentru cea mai mare parte a Dobrogei, care intră în vigoare luni, la ora 5.00.

sunt pregătiţi de intervenţie 2.683 de operatori, 654 de utilaje (dintre care 381 sunt utilaje care intervin pentru combatere polei şi pluguit) şi 24.302 tone de material antiderapant

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here