Traian Băsescu: „Orban, tu îţi dai seama ce faci?”

0
65

Fostul președinte Traian Băsescu l-a criticat pe actualul premier Ludovic Orban, într-un text postat pe Facebook. În mesajul său, Băsescu scrie că în lipsa testării la scară largă pentru coronavirus, nu se poate cunoaște și controla situația.

Băsescu: „Foarte mulţi ajung la spital când boala este avansată”

În textul distribuit luni seară pe Facebook, Traian Băsescu subliniază că testarea pe scară largă trebuie făcută pentru a-i salva pe cei care pot fi salvaţi.

„Orban, tu îţi dai seama ce faci?

Pentru că nu se testează pe scară largă, foarte mulţi oameni contaminaţi cu SARS-CoV 2 nu sunt depistaţi în timp util pentru a fi izolaţi şi trataţi.

Din acest motiv, foarte mulţi ajung la spital când boala este avansată, mulţi dintre ei trebuind să fie internaţi direct la ATI, dacă sunt locuri.

Eu nu spun că nu trebuiesc organizate alegeri. Trebuiesc făcute, dar asta nu poate să fie legată de ascunderea situaţiei reale a infectării populaţiei, doar pentru a putea crea aparenţa că pandemia este sub control. Nu este sub control Orban, pentru simplul motiv că nu testaţi suficient pentru a cunoaşte realitatea stării de îmbolnăvire a populaţiei.

Nu testezi, nu cunoşti şi nu poţi controla o situaţie pe care nu o cunoşti.

Testarea pe scară largă trebuie făcută pentru a-i salva pe cei care pot fi salvaţi.

Orban, oricât te-ar lăuda B1 şi Realitatea, asta nu înlocuieşte testările şi din această cauză, sute de oameni care ar putea fi salvaţi dacă s-ar şti din timp că sunt infectaţi, mor.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here