Mărturie emoționantă a anchetatorilor care au anihilat gruparea de proxeneți din care făcea parte și Alex Bodi. „Am salvat fete pe care le-am adus acasă, în siguranță, la familiile lor. Asta e, de fapt, cea mai mare realizare!”

0
95

Unul dintre ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, implicați în ancheta care a dis la destructurarea grupării specializate în trafic de persoane și proxenetism din care făcea parte și fostul soț al Biancăi Drăgușanu, Alex Bodi, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Gândul.ro, o serie de detalii legate de ancheta care l-a trimis după gratii pe temutul lider intrelop sibian Adrian Tâmplaru și oamenii săi de încredere. Ofițerul a explicat că, poate cea mai mare realizare legată de acest caz este salvarea mai multor fete care erau obligate să se prostitueze în străinătate si care au fost aduse în țară în siguranță, la familiile lor.

Dosarul care a condus la destructurarea grupării conduse de temutul Adrian Tâmplaru a reprezintă, fără îndoială, cel mai de succes caz finalizat de ofițerii craioveni specializați în combaterea traficului de persoane.

Unul dintre ofițerii care au lucrat în dosar a acceptat să vorbească, sub protecția anonimatului, despre munca pe care polițiștii craioveni au depus-o, timp de cinci ani, până când probatoriul a fost gata iar procurorii DIICOT, care au coordonat cercetările, au dat startul descinderilor în casele suspecților.

Punctul de plecare al acestei anchete a pornit de la Craiova. Acolo, Adrian Tâmplaru s-a cunoscut, în închisoare, cu niște craioveni și au pus împreună bazele grupării. Din 2015 și până anul acesta, în noiembrie, s-a tot lucrat în dosar, în salturi, pentru că, în toți acești ani, s-au instrumentat și alte dosare”, a explicat ofițerul BCCO Craiova.

În ceea ce privește implicarea lui Alex Bodi, polițistul a dezvăluit că numele fostului bărbat al Biancăi Drăgușanu a apărut tangențial.

Chiar dacă ancheta l-a vizat pe Adrian Tâmplaru, considerat unul dintre cei mai periculoși lideri interlopi din țară, ofițerul spune că acest lucru nu i-a intimidat în niciun fel pe polițiști.

Ofițer BCCO Craiova: „Cine este vinovat, trebuie să plătească, indiferent cum îl cheamă”

Cine este vinovat, trebuie să plătească, indiferent cum îl cheamă. Pentru noi nu contează despre cine este vorba”, a mai spus ofițerul BCCO Craiova.

Acesta a mai adăugat că unele dintre fetele exploatate sexual de gruparea internațională condusă de Tâmplaru, se prostituau de frică, împotriva voinței lor.

Unele dintre fete se prostituau de bună voie, altele nu. Legat de acest dosar, am avut cazuri de victime care au ajuns în străinătate din pură naivitate și s-au trezit constrânse să practice prostituția. Poate că ce cea mai mare realizare a noastră este că aceste fete au putut acum să se întoarcă în țară și să revină acasă, la familiile lor”, a mai spus polițistul.

”La data de 11.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat un număr de 23 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Ilfov, Brașov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu și Vâlcea într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism”, a anunțat DIICOT.

Printre persoanele ridicate de acasă s-a numărat și Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu. Acesta a fost arestat preventiv pentru trafic de persoane după ce procurorii au arătat instanței că acesta era un apropiat al lui Adrian Tâmplaru și ar traficat, la rândul său, mai multe tinere, între care și prima lui nevastă, pe teritoriul Germaniei.

 

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here