Medic de familie din România, despre tratarea COVID-19 cu Paracetamol: “Nu este apă vie și nu previne nimic. Este toxic!”

0
464

Otilia Țigănaș, un cunoscut medic de familie, susține că Paracetamolul nu trebuie utilizat în mod abuziv, nefiind deloc un leac pentru COVID-19, așa cum s-a propagat de la începutul pandemiei.

Pe contul personal de Facebook, Otilia Țigănaș a explicat atunci când trebuie folosit Paracetamolul, un medicament toxic, care face și mult rău pe lângă bine. Medicul a făcut public și un caz, mai exact un pacient care a luat medicamentul timp de 12 zile pentru a se trata de coronavirus, din păcate fără rost.

Paracetamolul în COVID și nu doar în COVID. Am sesizat un abuz de paracetamol în această boală virală parșivă numită COVID, o utilizare mult mai mare decât în virozele vechi, celelalte. Probabil și fiindcă accesul la Paracetamol în farmacie este fără rețetă, spaima simptomaticului mai mare, iar tendința omului să facă ceva cu sine, când află că-i pozitiv, este uriașă.

Foarte greu să accepți că, în viroze, cel mai adesea e bine să nu faci nimic altceva decât să-ți susții fizic corpul în lupta lui, cu: hidratare, somn, calm, comprese, ceaiuri, citrice, hai o vitaminuță, na etc. Dacă nu ai febră, adică temperatură peste 38-38 cu 5, dacă n-ai dureri MARI în corp, dureri de mușchi, dureri de cap, paracetamolul nu-i necesar. El este un toxic. E hapatotoxic. Face și rău pe lângă bine, deci raportul beneficii/dezavantaje trebuie atent urmărit. Paracetamolul NU ESTE apă vie de luat la foc automat numai când te gândești deja la COVID, și nici nu PREVINE nimic.

P.S. M-am trezit în gardă cu un tânăr la a douăsprezecea zi de Paracetamol, FĂRĂ ROST!”, a scris Otilia Țigănaș pe o rețea socială.

Nelu Tătaru se apără de COVID-19 cu Paracetamol

Recent, Nelu Tătaru a declarat că recurge la Paracetamol atunci când trebuie să își trateze congestiile nazale, dar și pentru a se apăra de focarele de COVID-19.

Respect niște reguli, încerc să mănânc sănătos, iar în condițiile în care într-adevăr am fost într-un focar și, eu știu, posibilitatea este, iau un paracetamol simplu. Doar dacă mi s-a părut ceva iau un paracetamol simplu.

Portul măștii provoacă o congestie nazală, iar în acele momente în care simt acele fenomene strict de congestie nazală iau un paracetamol. Prefer să iau un paracetamol atunci când simt că acea congestie nazală este mai importantă.

Eu port masca trei sferturi din zi, iar paracetamolul îl folosesc ori de câte ori simt acea congestie nazală. În rest, mănânc sănătos, beau multe lichide și mănânc fructe. Nu iau vitamine, suplimente sau alte pastile” a declarat Nelu Tătaru, la postul B1TV.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here