Haos în Germania. Record de decese, în ultimele 24 de ore, din cauza COVID-19. Câți oameni au fost răpuși de virus

0
97

COVID-19 a făcut prăpăd în Germania. În doar 24 de ore, 952 de persoane și-au pierdut viața din cauza virusului asiatic. Bilanțul negativ vine fix în ziua în care a început un nou “lockdown”.

Germania a intrat în “lockdown” până cel puțin pe 10 ianuarie, din cauza faptului că numărul cazurilor noi de COVID-19 a explodat în ultimele săptămâni. Situația este, din păcate, tragică.

Institutul german Robert Koch a raportat, miercuri, 952 de decese cauzate de coronavirus, record nagativ de la începutul pandemiei de coronavirus. De asemenea, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat alte 27.728 cazuri noi de coronavirus.

De la începutul pandemiei, 23.427 persoane au fost răpuse de COVID-19. În total, 1.379.238 germani au contractat virusul, 1.003.300 fiind declarați vindecați.

“Lockdown” în Germania, din cauza COVID-19. Care sunt noile restricții

Angela Merkel a anunțat, începând de miercuri, restricții dure pe teritorul țării, după o întâlnire pe care a avut-o cu liderii regionali. În urma întrevederii, s-a stabilit ca Germania să intre în “lockdown” cel puțin până pe 10 ianuarie 2021.

Măsurile adoptate pe 3 noiembrie nu au fost suficiente”, a declarat cancelarul german, care a precizat că “sistemul de sănătate este sub presiune și scopul nostru a fost întotdeauna cel de a nu suprasolicita spitalele”.

Noile măsuri impuse de autorități

– toate magazinele cu activități neesențiale se închid, inclusiv frizeriile

– activitatea în școli se suspendă, elevii vor urma cursurile în sistem on-line, vacanța de Crăciun se extinde până pe 10 ianuarie

– grădinițele se închid, iar părinții își pot lua concedii plătite pentru a sta cu copiii

– angajații, acolo unde este posibil, sunt încurajați să lucreze de acasă

– ceremoniile religioase din biserici, sinagogi și moschei pot continua, dacă se respectă regulile de igienă, dar cântatul este interzis

– landurile plănuiesc să ridice parțial restricțiile între 24-26 decembrie, pentru ca familiile să poată petrece Crăciunul împreună

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here