Franța, pusă la zid de comisarul european pentru Transporturi. Adina Vălean intervine în războiul restricțiilor de circulație

0
162

Comisarul european pentru Transporturi intervine în războiul restricțiilor de circulație impuse de Paris asupra Canalului Mânecii și atenționează Franța cu privire la consecințele unei asemenea decizii. Adina Vălean estimează că 10.000 de şoferi europeni de camioane s-au confruntat cu dificultăţi la întoarcerea din Marea Britanie fiindcă președintele Emmanuel Macron a ordonat astfel de restricţii ca urmare a anunţului descoperirii unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2.

În consecință, Adina Vălean spune că a intervenit pentru amortizarea relațiilor dintre cele două state, care afectează grav activitatea tuturor transportatorilor de pe continent.

Adina Vălean, în război cu autoritățile franceze

Am solicitat măsuri proporţionale şi nediscriminatorii, precum şi ridicarea restricţiilor ce afectează şoferii de camion”, a transmis Adina Vălean. Anterior, ea a scris pe Twitter: „Regret faptul că Franţa nu a urmat recomandările noastre”. Punctul ei de vedere a fost imediat respins de secretarul de stat francez pentru Afaceri europene. Clément Beaune a răspuns tot pe Twitter: „Am urmat exact recomandările Comisiei Europene şi suntem acum mai deschişi decât orice altă ţară europeană după ce am lucrat împreună cu autorităţile britanice la elaborarea unui protocol”.

Peste 50 de ţări din întreaga lume au impus restricţii călătorilor din Regatul Unit după ştirea referitoare la apariţiei unei variante mult mai contagioasă a noului coronavirus. Dintre toate statele, decizia autorităţilor franceze a avut cel mai mare impact, deoarece trenurile şi feriboturile care traversează Canalul Mânecii au fost suspendate timp de 48 de ore, ceea ce a provocat blocaje masive pe şoselele din sud-estul Angliei.

Adina Vălean: „Am lucrat pentru a elimina blocajele”

Imediat ce Parisul a anunțat ridicarea restricțiilor, iar la Calais s-a putut circula liber, Adina Vălean a reacționat cu un mesaj.

Peste 10.000 de şoferi de camioane încearcă să se întoarcă în Europa, alţi câteva mii sunt deja în regiunea Dover cu maşinile lor. Am lucrat mult în ultimele zile pentru a elimina blocajele dintre cele două ţări europene. Mă bucur că (aceste) camioane pot traversa din nou Canalul”, a precizat comisarul european pentru Transporturi.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here