Cutremur puternic în ziua de Crăciun! Seismul a avut magnitudinea 6,3 pe scara Richter!

0
174

Un puternic cutremur s-a produs vineri dimineață, în prima zi de Crăciun. Seismul a lovit Filipinele și a avut magnitudine 6,3 pe scara Richter, potrivit Institutului american de geofizică (USGS).

S-au cutremurat clădirile din Manila, iar liturghiile au fost întrerupte, notează mass-media locală.

Filipine, pe Cercul de Foc al Pacificului

Mişcarea telurică s-a produs în provincia Batangas, pe insula principală Luzon, la orele 07.43 (joi, 23.43 GMT), și nu a făcut niciun fel de victime. Adâncimea mare (114 kilometri) face slabă posibilitatea să existe victime ori pagube materiale importante, potrivit institutului american.

Numeroşi martori au povestit că în capitala Manila clădirile s-au cutremurat şi liturghiile de Crăciun au fost întrerupte. „Serviciul religios a marcat o pauză, dar oamenii nu au intrat în panică”, a declarat Carlo Caceres, şeful Poliţiei din Calatagan, oraş apropiat de epicentrul seismului, la 90 de kilometri sud de Manila. „Se înregistrează frecvent cutremure de pământ în regiune şi oamenii sunt mai mult sau mai puţin obişnuiţi”, a adăugat el.

Filipinele sunt situate pe Cercul de Foc al Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă cutremure de pământ frecvente şi activitate vulcanică semnificativă.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here