Raed Arafat: „Nu avem discuţii despre restricții suplimentare. Sper ca lumea să le respecte pe cele existente de Anul Nou, de Revelion”

0
395

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat vineri că oficialii nu poartă discuţii pentru impunerea unor noi măsuri sanitare suplimentare, dar a îndemnat populaţia să respecte restricţiile existente pentru că acestea previn răspândirea chiar şi a noii tulpini.

Raed Arafat: „Noua tulpină a început să apară şi în alte ţări”

„Nu avem discuţii despre condiţii suplimentare, dar sper ca lumea să respecte, de Anul Nou, de Revelion, restricţiile care există. Noua tulpină a început să apară şi în alte ţări, dar nu cred că este evitabil să apară şi la noi, dar important este să respectăm măsurile actuale, pentru că acestea previn răspândirea inclusiv a noii tulpini”, a declarat Raed Arafat

În ziua de Crăciun, primele doze de vaccin anti-COVID au intrat în România. Arafat: „Este lumina de la capătul tunelului”

Primele 10 mii de doze de vaccin anti-COVID-19 au intrat la ora 13.00 în România, pe la Vama Nădlac. Vaccinurile vor fi depozitate imediat la Institutul medico-militar Cantacuzino, de unde vor fi distribuite în cele 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Dozele de vaccin vor fi transportate în gheață carbonică pentru a le păstra la o temperatură de -70 de grade celsius.

Arafat: „Este o speranță”

Transportul a fost întâmpinat de medicul Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare, și de Raed Arafat, șeful DSU.

Este o speranță, este lumina de la capătul tunelului, dar atentie, asta nu inseamnă ca s-a rezolvat și că uităm de masurile de distanțare. Este doar un început. De azi vom lucra pe 2 fronturi, frontul de combatere a virusului Sars-Cov-2 și frontul de vaccinare.” – a declarat secretarul de stat Raed Arafat, care a mai spus că ”asistăm la un moment istoric”.

Valeriu Gheorghiță a declarat că această tranșă simbolică va ajunge mâine dimineață la institutul Cantacuzino, iar apoi va fi distribuit pentru vaccinarea personalului medical.

„Este un efort logistic fără precedent pe care l-am organizat. Suntem pregătiți să demarăm campania de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here