27.12.2020, Ziua V pentru Europa! A început programul de vaccinare în masă

0
140

Vaccinarea în masă la nivelul întregului bloc comunitar a început de duminică, 27 decembrie. Momentul a fost marcat deja de experții în PR ai Big Pharma, astfel că presa mainstream s-a grăbit să anunțe Ziua V pentru Europa. Ziua V sau Ziua Vaccinării, cum va rămâne în istorie…

Pe întreg continentul,  angajaţi din sectorul sanitar şi membri ai grupurilor de mare risc, precum rezidenţii căminelor de bătrâni, vor primi simultan prima doză de vaccin împotriva coronavirusului azi, 27.12.2020.

Austria

În Austria, prima persoană vaccinată a fost o femeie în vârstă.

Polonia

O asistentă medicală de la principalul spital coronavirus din capitala poloneză Varșovia a primit duminică vaccinul Pfizer-BioNTech, fiind prima persoană care a fost vaccinată în Polonia ca parte a unei desfășurări coordonate în Uniunea Europeană.

Alicja Jakubowska, asistentă șefă la spitalul Ministerului de Interne, a fost vaccinată de un director medical al unui spital temporar de pe Stadionul Național din Varșovia, dr. Artur Zaczyński.

Medicii și alți lucrători din domeniul sănătății au fost, de asemenea, vaccinați.

 

În Polonia, prima persoană care a primit vaccinul COVID a fost asistenta-șefă Alicja Jakubowska Citeşte întreaga ştire: „Vom putea să ne îmbrățișăm din nou”. Țările UE au început și ele vaccinarea

Spania

În Spania, vaccinarea a început la un centru rezidențial pentru vârstnici din Guadalajara.

Prima persoană vaccinată a fost o femeie de 96 de ani, Araceli Hidalgo

”Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am fost prima persoană vaccinată”, a spus femeia, după injecție.

Prima persoană vaccinată a fost o femeie de 96 de ani, Araceli Hidalgo

Această a fost urmată de un asistent medical numit Mónica.

Italia

Trei cadre medicale au fost vaccinate în Italia, dimineață devreme, potrivit La Repubblica.

Este vorba despre profesorul Maria Rosaria Capobianchi, asistenta Claudia Alivernini și asistentul Omar Altobelli. Toți trei și-au primit prima doză la Istituto Nazionale Malattie Infettive Spallanzani din Roma.

”Mă simt minunat, dar mai mult decât atât, mă simt mândră”, a spus Capobianchi după vaccin.

Republica Cehă

În Cehia, premierul Andrej Babis a fost primul care a primit vaccinul COVID, la Spitalul Militar Central din Praga, potrivit Reuters.

”Vaccinul sosit din UE este o speranță, o speranță că ne vom întoarce la viața normală”, a spus șeful guvernului.

Emilie Repikova, o veterană a celui de-Al Doilea Război Mondial, în vârstă de 95 de ani, a fost imunizată după premi

Emilie Repikova, o veterană a celui de-Al Doilea |Război Mondial, imunizată la 95 de ani și premierul Republicii Cehe

 

 

Ungaria și Slovacia au furat un marș împotriva țărilor lor din UE, în timp ce sâmbătă au început să vaccineze oamenii împotriva COVID-19. Germania își lansează oficial campania de inoculare duminică, alături de state precum Franța și Italia.

O femeie în vârstă de 101 ani, aflată într-o casă de bătrâni din estul Germaniei, a devenit sâmbătă primul beneficiar al țării cu vaccinul BioNTech-Pfizer,

Germania

O femeie în vârstă de 101, ani care locuieşte într-un azil pentru vârstnici, este prima persoană din Germania vaccinată împotriva noului tip de coronavirus, cu o zi înainte de începerea oficială a campaniei de vaccinare în această ţară.

La căminul Krueger din oraşul Halberstadt, Edith Kwoizalla, în vârstă de 101 ani, este prima din Germania căreia i s-a administrat vaccinul produs de compania germană BioNTech în colaborare cu cea americană Pfizer.

Powered by Embed YouTube Video

 

Ungaria

Ungaria a administrat vaccinul, dezvoltat de Pfizer și BioNTech, pentru angajații din prima linie din spitalele din Budapesta, după ce a primit primul său transport de doze suficiente pentru a inocula 4.875 de persoane.

Prima lucrătoare maghiară care a primit vaccinul a fost Adrienne Kertesz, medic la Spitalul Central Del-Pest.

Prima lucrătoare maghiară care a primit vaccinul a fost Adrienne Kertesz, medic la Spitalul Central Del-Pest.

Slovacia

Slovacia a început sâmbătă să își vaccineze populația împotriva coronavirusului, întrucât țara a aderat la un impuls coordonat de Uniunea Europeană împotriva pandemiei globale. Vladimir Krcmery, membru al Comisiei Pandemiei guvernamentale, a fost prima persoană din țară inoculată de vaccinul produs de Pfizer și BionTech.

 

27.12.2020, Ziua V pentru Europa! „Un moment emoționant de unitate”

Primele transporturi de vaccin au ajuns încă de sâmbătă în majoritatea statelor din UE, iar unele țări deja au demarat campania de imunizare. Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a numit Ziua V „un moment emoţionant de unitate” pentru cele 450 de milioane de cetăţeni care trăiesc în 27 de state membre ale UE.

Uniunea Europeană a aprobat vaccinul dezvoltat în comun de firma germană BioNTech şi coloosul farmaceutic american Pfizer, în contextul în care un studiu clinic de amploare a arătat că vaccinul are o eficacitate de 95% în prevenirea îmbolnăvirii cu forma gravă de coronavirus. Oameni politici şi experţi în domeniul sanitar au avertizat că va fi nevoie de luni de zile până când vaccinurile vor fi suficiente ca număr pentru a oferi protecţie oricui doreşte să se vaccineze.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here