Bilanțul zilnic al numărului de cazuri cu coronavirus a explodat în Marea Britanie, după apariția noii tulpini

0
142

Spitalele se confruntă cu niveluri „fără precedent” de cazuri de coronavirus, a avertizat un înalt oficial din domeniul sănătății, deoarece a reieșit că acum există mai mulți pacienți cu Covid-19 decât în ​​vârful primului val. Marea Britanie a raportat cea mai mare cifră de până acum pentru noile infecții cu Covid-19 înregistrate într-o singură zi, cu 41.385 de cazuri confirmate de laborator luni, prima dată când cifra zilnică a depășit 40.000.

Potrivit The Guardian, Sistemul Național de Sănătate (NHS) a transmis că 20.426 de persoane au fost tratate pentru virus în spital, până luni, depășind maximul din aprilie, de 18.946, pe 12 aprilie. Se crede că rata infecției a fost mult mai mare decât în timpul primului vârf din aprilie, dar capacitatea de testare a fost prea limitată pentru a detecta numărul real.

Dr. Yvonne Doyle, directorul medical al Public Health England (PHE), a declarat:

„Acest nivel foarte ridicat de infecție este tot mai îngrijorător într-un moment în care spitalele noastre sunt cele mai vulnerabile, cu noi admisii în creștere în multe regiuni”.

Raportarea zilnică a adus un bilanț fără precedent: 41.385 de cazuri noi

Foto: The Guardian

Este pentru prima dată, scrie presa din Regatul Unit, când sunt raportate peste 40.000 de noi infectări în 24 de ore.

Spitalele din Țara Galilor, Scoția și sudul Angliei au raportat o presiune în creștere asupra serviciilor lor, pe măsură ce numărul pacienților cu Covid crește.

Un oficial din sănătatea publică din Țara Galilor a declarat că spitalele se află sub presiuni enorme și fără precedent. Dr. Giri Shankar, doctor în sănătatea publică din Țara Galilor, a declarat că un număr mare de pacienți și infectarea personalului au creat o situație „incredibil de provocatoare”.

Scoția nu publică date despre decese între 24 și 28 decembrie, în timp ce Irlanda de Nord nu furnizează date despre cazuri sau decese.

Potrivit directorul adjunct al furnizorilor de servicii pentru sistemul de sănătate britanic, Saffron Cordery, o mulțime de spitale și paramedici se plâng că este o perioadă ”incredibil de aglomerată”, din cauza aparitiei noii tulpini a coronavirusului, ”care se răspândește mai repede”, dar și a lipsei de personal. Sistemul Național de Sănătate (NHS) se pregătește să extindă vaccinarea Covid în ianuarie, pe măsură ce devine disponibilă o cantitate suplimentară de doze de vaccin anti-Covid mai arată sursa citată.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here