Tragedie în Teleorman, în urma unui incendiu! Un bărbat a murit, iar o femeie se zbate între viață și moarte

0
78

Pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină, marți seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Crângu. În urma acestuia, un bărbat de 80 de ani a murit, iar o femeie de 75 de ani a suferit arsuri pe aproape 90% din suprafaţa corpului, informează ISU Teleorman.

Ajunși la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, salvatorii au găsit două victime, o femeie de 75 de ani, cu arsuri pe aproape 90% din suprafața corpului și un bărbat de 80 de ani, în stop cardiorespirator, cu arsuri la nivelul corpului, potrivit sursei citate.

Incendiu la o casă din Crângu, județul Teleorman

Femeia a fost preluată de echipajele medicale ajunse la faţa locului şi a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din Alexandria pentru îngrijiri de specialitate. În cazul bărbatului, s-au început manevrele de resuscitare de către paramedicii SMURD, însă după efectuarea protocolului, echipajul medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Teleorman a declarat decesul acestuia.

Cauza probabilă a incendiului a fost coşul de fum deteriorate, care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din podul locuinţei.

,,Incendiul, ce se manifesta generalizat, în interiorul a trei camere de locuit şi la acoperişul casei pe circa 100 metri pătraţi, a fost localizat şi lichidat de pompieri. Din interiorul locuinţei au fost evacuate două butelii ce prezentau pericol de explozie”, precizează ISU Teleorman.

Pompierii recomandă cetăţenilor:

  • să respecte măsurile de prevenire a incendiilor specifice sezonului rece;
  • să evite supraîncălzirea sobelor deoarece prin căldura radiată acestea pot aprinde obiectele din jur;
  • să depoziteze jarul şi cenuşa numai în gropi special amenajate;
  • să amplaseze lemnele şi hainele la o distanţă de minim un metru faţă de sobele metalice, respectiv 50 cm faţă de cele din teracotă;
  • să supravegheze permanent focul; să verifice şi cureţe periodic coşurile de evacuare a fumului.

Incendiu la Spitalul CFR Brașov, după ce o priză de la Centrul de vaccinare a luat foc

O priză a luat foc, marți, la Centrul de vaccinare din Spitalul CFR Brașov, iar personalul a intervenit cu un stingător.

„Am fost solicitați să intervenim la un început de incendiu la Centrul de vaccinare ce se amenajează la Spitalul CFR”, a anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov.

Când au ajuns pompierii, „s-au asigurat că totul este în regulă și că nu sunt probleme”.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here