Pelerinaj în plină pandemie la mormântul lui Arsenie Boca: Credincioșii parcă au uitat de COVID-19 – FOTO

0
121

La început de an, după ce Crăciunul și Revelionul au fost sărbătorite cu restricții, oamenii s-au înghesuit la Mănăstirea Prislop, parcă uitând în totalitate de existența virusului SARS-CoV-2.

Zeci de oameni au așteptat la coadă pentru a ajunge la mormântul lui Arsenie Boca iar sâmbătă, 2 ianuarie, parcarea de la mănăstire era foarte aglomerată. Chiar dacă șoferii au încercat să parcheze cât mai aproape de lăcașul de cult, din cauza numărului foarte mare de persoane, s-au dat bătuți și majoritatea au parcat pe unde au putut.

Însă multe persoane au fost nevoite să își lase mașinile chiar și la 2 kilometri de Mănăstirea Prislop și să își continue drumul pe jos din cauza aglomerației.

Pelerinii, fără grija pandemiei COVID-19 la mormântul lui Arsenie Boca

Nici măcar în curtea așezământului oamenii nu au avut grija pandemiei – s-au închesuit la chioşcurile cu suveniruri, lumânări şi obiecte religioase.

Potrivit adevarul.ro, unii pelerini nu au respectat deloc măsurile impuse de autorități și nu au purtat mască de protecție, deși era aglomerație, și nu au respectat distanțarea socială.

Totodată, se pare că și organizatorii nu prea au mai ținut saeama de pandemie. De exemplu, pe 28 noembrie, în ziua comemorării duhovnicului Arsenie Boca, au fost montate garduri metalice pentru delimitarea circuitului de vizitare, iar în anumite zone erau amplasate recipiente cu dezinfectant. De data aceasta, la început de an, organizatorii nu au mai montat garduri iar dezinfectantul putea fi găsit doar la intrarea în curtea mănăstirii.

Mănăstirea Prislop seaqflă în apropierea satului Silvașu de Sus din județul Hunedoara. Lăcașul a fost construit în secolul al XVI-lea și a fost declarată monument istoric. În fapt, mănăstirea a fost ziditp din temelie de Zamfira, fiica lui Moise Vodă din din Țara Românească după ce băuse apă din apropiere și se vindecase de boala de care suferea.

An de an, mănăstirea este vizită de credincioșii care vizitează cu precădere mormântul părintelui Arsenie Boca.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here