Boris Johnson îl acuză pe Donald Trump că a instigat la atacarea Capitoliului: „A pus sub semnul întrebării rezultatul unor alegeri corecte și libere”

0
152

Premierul Regatului Unit, Boris Johnson, a condamnat acțiunile lui Donald Trump de după pierderea alegerilor prezidențiale, dar și din noaptea de miercuri, când președintele american și-ar fi instigat susținătorii să atace clădirea Capitoliului în timp ce erau validate rezultatele scrutinului, relatează Digi 24, care citează BBC.

„Consider că a fost complet greșit faptul că a încurajat oamenii să atace clădirea Capitoliului și faptul că a pus sub semnul întrebării rezultatul unor alegeri corecte și libere. Consider că lucrurile pe care președintele Trump le-a spus sunt complet greșite și condamn fără nicio rezervă încurajarea oamenilor să se comporte într-o manieră atât de dizgrațioasă”, a declarat Johnson care a salutat confirmarea lui Joe Biden și a concluzionat spunând că „democrația a învins”.

Scene șocante au avut loc, miercuri, în timpul validării în Congres a rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2020, atunci când o mulțime furioasă de susținători ai lui Donald Trump a atacat clădirea Capitoliului și a forțat evacuarea legislatorilor din clădire.

Patru persoane au murit în urma haosului creat, însă procedura a fost finalizată, ulterior, iar Joe Biden a primit confirmarea finală, la două luni după câștigarea alegerilor.

Senatorul democrat Chuck Schumer cere demiterea urgentă a lui Donald Trump

Liderul prezumtiv al Senatului american, Chuck Schumer, i-a cerut vicepreședintelui Mike Pence să invoce cel de-al 25-lea amendament pentru a-l destitui pe președintele Donald Trump din funcție.

Un grup de democrați ai Camerei a început să difuzeze articole de punere sub acuzare ca răspuns la actele de incitare al lui Donald Trump către o mulțime de susținători care au asaltat violent clădirea Capitoliului, relatează NBC.

„Unii republicani susțin o tentativă de lovitură de stat”

„Din păcate și periculos, anumite elemente ale partidului republican cred că supraviețuirea lor politică depinde de participarea lor la o tentativă de lovitură de stat”, a spus, miercuri, Scott Schumer.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here