Trăind în lume…

0
62

Motto : “ Nu te poți izola fiindcă ești încătușat în lumea asta .”

Este o iluzie să credem că dacă ne retragem undeva departe de aglomerație vom trăi în afara regulilor care cârmuiesc viața, existența în lume.

Ramânem în lumea materială, lumea așa cum este la momentul trăirii noastre, fiindcă îi aparținem de la naștere, trupul nostru este țesut din elementele pământului luate cu împrumut.Cine crede că pe Pământ e un loc unde să se ascundă, are reacția clasică a strutului care , băgând capul în nisip, crede că se va face nevăzut pentru prădători.

Dusmanul omului e chiar omul; adica el însuși eul lui, contra esenței lui, sufletul, omul față de alt om…  Este o artă ca să ne pricepem și să trăim în lume !!!

Pentru aceasta, e nevoie sa urmăm neintrerupt cursurile “ Școlii vieții ” , de la naștere până la plecarea “ Dincolo” , în Lumea Spirituală.

Cine crede că a terminat treaba aici , pe Pământ, și poate rămâne pentru a-și satisface dorințele și instinctele, devine  asemenea unor zombii,a unor morți în viață – o entitate care nu-i de folos nimănui.

O luptă-i viața, de la naștere la mormânt ! Vă îndemn să vă luptați , așadar, cu dragoste și dor de viață!

Pe final, ar trebui să ne reamintim faptul că importantă e doar acțiunea …

Nu trebuie să stabilim arbitrar o ierarhie a faptelor fiindcă nu știm cum lucreaza Legea analogiei în sens invers. Regulile din lumea materială , consacrate in dreptul roman sunt următoarele:

  • do ut des (îți dau ca să-mi dai);
  • do ut facias (îți dau ca să-mi faci);
  • facias ut facias (fac ca să-mi faci)

De altfel, cu riscul de a vă scandaliza, pot să vă mărturisesc franc că…ne sunt valabile în devenirea noastră. Ca exemplu, am ajutat total gratuit și dezinteresat multe persoane, și, peste zeci de ani, una dintre aceste persoane m-a ajutat enorm exact atunci când forțele Răului doreau umilirea mea.

Îndemnul „Cunoaște-te pe tine însuți „- nu-i ceva imposibil de realizat . E nevoie să fim mereu în acțiune și să analizăm roadele faptelor noastre culese din pomul sufletului nostru. Cunoașterea de sine nu se va împlini prin frământarea de către minte a unui gând sosit până ajungem  la ÎNDOIALĂ(care paralizează acțiunea), dupa logica Minții, ci tocmai prin munca neîntreruptă, în acord cu legile naturii/cosmice.

Cunoscându-te pe tine, îi vei cunoaște și pe ceilalți , vei înțelege și respecta realitățile lumii în care trăiești.Iar acest lucru îl scriu și-l spun tuturor, din moment ce fiecare are dreptul de a-l experimenta…

 

 

Sursa foto: https:// google.com

 

Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 8 Ianuarie 2020 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here