Doliu în handbal. Antrenorul Bogdan Macovei a murit la 67 de ani

0
156

Bogdan Macovei, antrenor de handbal cu care naționala feminină ocupa locul 4 la Campionatul Mondial din 1999, a murit la 67 de ani.

„Azi dimineaţă soţul meu mult iubit, Bogdan Macovei, a părăsit această lume pentru una mai bună şi mai blândă! Va trebui să învăţ să trăiesc fără prezenţa lui fizică! Dar el va rămâne mereu lângă mine! Drum bun în eternitate, iubirea mea!”, este şi mesajul soţiei lui Bogdan Macovei, Sabina.

„Nu am știut că ar fi bolnav, nu se plângea niciodată”

„L-am venerat şi l-am iubit ca antrenor şi om. Sunt şocată, este un om care va fi pentru totdeauna în mintea şi sufletul meu. Nu am mai apucat să bem o cafea, aşa cum ne plănuisem, să mai stăm să depănăm amintiri sau să primesc sfaturi. Nu am ştiut niciodată că ar fi bolnav, el nu se plângea niciodată şi nu a spus că ar avea probleme grave”, a declarat Carmen Amariei, golgheter al CM din 1999, pentru News.ro.

Bogdan Macovei a fost o personalitate discretă, foarte respectată în handbalul românesc. A activat atât la nivel de club, echipe naționale, România și Macedonia, cât și la nivel FR Handbal și al forului european.

A ocupat locul 4 cu naționala României la CM 1999, unde Carmen Amariei a devenit golgeter. În cariera sa a contribuit decisiv și la calificarea reprezentativei la JO din 2000.

A pregătit Macedonia și a condus Kometal Skopje spre succes în Liga Campionilor. În România a cucerit titlul cu Oltchim Râmnicu Vâlcea în 1999 și 2000.

Doliu în sportul românesc. A murit Iulian Șerban, sportiv paralimpic campion modial de trei ori. Avea doar 35 de ani

Iulian Șerban, sportiv paralimpic campion mondial în trei rânduri, a trecut în neființă la doar 35 de ani. Tragedia a fost anunțată de Clubul Sportiv al Armatei Steaua, pe contul oficial de Facebook.

În copilărie, Iulian Şerban a practicat caiac-canoe, dar un accident de tren l-a lăsat fără un picior, motiv pentru care, la doar 21 de ani, a trecut la paracanoe, unde a reușit performanțe greu de egalat.

Din păcate, Iulian Șerban s-a stins la doar 35 de ani, lăsând în urmă lacrimi și durere.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here