Statul brazilian São Paulo înregistrează un deces din cauza COVID-19 la fiecare șase minute. Autoritățile au decis înăsprirea restricțiilor

0
59

Statul brazilian São Paulo a anunțat vineri închiderea barurilor și restaurantelor la orele 20:00 în timpul săptămânii și pe toată durata weekendurilor, pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Situația a ajuns atât de gravă în acest stat, încât se înregistrează un deces asociat COVID-19 la fiecare șase minute, informează site-ul agenției Agerpres, care citează AFP.

Măsurile vor intra în vigoare luni și vor fi valabile cel puțin până pe 7 februarie în cel mai bogat și mai populat stat al Braziliei.

„Al doilea val al coronavirusului loveşte lumea, iar efectele sale se fac simţite şi în Brazilia şi în statul São Paulo. Creşterea numărului de cazuri, de spitalizări şi de decese este extrem de îngrijorătoare”, a declarat guvernatorul statului, João Doria.

Un deces la fiecare șase minute

În statul São Paulo se înregistrează „un mort la fiecare şase minute” din cauza COVID-19, a afirmat coordonatorul celulei de luptă împotriva noului coronavirus, João Gabbardo.

„Scenariul următoarelor zile nu este deloc liniştitor. Din contră, este sumbru. Există riscul ca, dacă Sao Paulo nu va lua măsuri în scurt timp, paturile de la terapie intensivă să lipsească”, a avertizat oficialul.

Guvernatorul statului a declarat că nu va renunța la măsurile anunțate, în pofida presiunilor puse de sectorul economic și de președintele țării, Jair Bolsonaro, care se opune oricărei decizii care ar putea duce la o încetinire a activității economice.

Carnavalul de la Rio a fost anulat

Primarul din Rio de Janeiro, Eduardo Paes, a anunțat joi, 21 ianuarie, anularea carnavalului din acest an din cauza pandemiei COVID-19.

Eduardo Paes a subliniat faptul că i se pare „inutil” să își imagineze că vor exista condițiile favorabile pentru organizarea carnavulului în acest an, dată fiind pandemia de coroanvirus

„Nu mi-am ascuns niciodată pasiunea pentru Carnaval și viziunea clară pe care o am asupra importanței economice pe care o are această expresie culturală pentru orașul nostru. Cu toate acestea, mi se pare inutil să ne imaginăm că vom avea condițiile pentru a ține Carnavalul în iulie”, a scris Paes pe contul său de Twitter.

Carnavalul a fost inițial programat pentru 13-16 februarie, dar a fost amânat la jumătatea anului din cauza pandemiei.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here