Care sunt soluțiile pentru a ține sub control noua tulpină a SARS-CoV-2? Sfaturile unui medic pneumolog

0
370

Tudor Toma, medic pneumolog român stabilit la Londra, a vorbit despre efectele apariției noii tulpini a SARS-CoV-2, identificată pentru prima dată în Marea Britanie.

Astfel, specialistul a explicat, pentru Aleph News, că nu au fost observate până în prezent diferențe semnificative între pacienții infectați cu tulpina nouă și pacienții infectați cu tulpina clasică.

Totodată, acesta a adăugat că vaccinurile existente în acest moment împotriva COVID-19 sunt utile și în cazul noii tulpini.

„Toate studiile pe care le avem arată că vaccinurile sunt la fel de eficiente atât asupra tulpinii clasice, cât și asupra noii tulpini. În plus vaccinul poate fi adaptat foarte repede la modificările de virus si sperăm că cu ajutorul vaccinarii vom putea să controlam pandemia”, a explicat medicul.

Tudor Toma: Este important să respectăm în continuare regulile

Pneumologul român a adăugat că noua tulpină poate fi ținută sub control prin respectarea în continuare a măsurilor impuse de către autorități pentru limitarea numărului de îmbolnăviri.

Totodată, el a mai spus că ritmul în care sunt administrate dozele de vaccin este extrem de important în controlarea noilor tulpini.

„Cred că cel mai important e să respectăm în continuare măsurile de distanțare și al doilea lucru, să vaccinăm cât mai multe persoane”, a spus Tudor Toma.

Boris Johnson: Noua tulpină ar putea fi mai contagioasă, dar și mai letală

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat vineri că studiile realizate până în prezent dau de înțeles că noua tulpină a SARS-CoV-2, identificată pentru prima dată în Regat, „ar putea fi mai letală”.

Șeful Guvernului britanic se bazează pe informațiile primite de la grupul de oameni de știință care consiliază Executivul în legătură cu pandemia de COVID-19, după cum informează BBC.

Astfel, potrivit primelor informații, noua tulpină ar fi cu 30% mai letală.

Cu toate acestea, datele referitoare la rata mai mare a mortalității în cazul acestei noi tulpini sunt în acest moment doar date preliminare.

Până în prezent, studiile au demonstrat că noua tulpină a SARS-CoV-2 se răspândește mai rapid decât varianta inițială a virusului.

Guvernul Marii Britanii ia în considerarea posibilitatea de a închide frontierele țării, ca urmare a apariției diverselor mutații ale SARS-CoV-2.

Anunțul a fost făcut vineri de către ministrul Mediului de la Londra, George Eustice.

Autoritățile de la Londra au decis recent suspendarea tuturor zborurile spre și dinspre Portugalia și 14 țări din America Latină, ca urmare a apariției noii tulpini din Brazilia a virusului SARS-CoV-2.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here