Despre omenia prezentă și „cititorii “de oameni „

0
121

 

Motto : „Vorba îți dă de gol gândul.”

Oricâte legi va da Puterea statală în scopul ocrotirii interesului public și, implicit , al fiecăruia, aceste legi nu vor putea sădi în sufletul nostru solidaritatea umană, nevoia organică de a trăi alături, în pace și armonie ,cu cel venit din altă localitate, din altă țară și de alt neam.

Oamenii, de teama sancțiunii, vor fi disciplinați, dar se vor izola unii de alții, pe criterii nevăzute și, așa separați, vor lupta în exclusivitate pentru interesul propriu, uitând complet de Binele Comun, bine care ar trebuie să se regăsească ulterior în “patrimoniul” fiecărui membru al comunității.

Ceea ce reamintim cititorilor noștri  este o poveste veche de când lumea, conservată și amplificată după interesul celor puțini care conduc pe cei mulți.Cu uimire sesizam faptul că și noi astăzi, pe negândite, scriem povestea mai departe, din păcate, după același tipar.. .

Tristă și amară poveste !!! Și totuși …

În toate timpurile, au fost mulți oameni care au trecut peste diferențe, s-au concentrat pe ceea ce-i unește , care, în esență, sunt frați, Tatăl ceresc fiind Unul pentru toți.                                                      Prin fapte singulare, anonime, au dovedit că omul adevarat la nevoie se cunoaște, când îl ajută pe cel căzut, fără să-l întrebe : de unde e, ce neam este, ce religie are, de unde este de loc etc.

Fiecare cititor poate să ne spună situațiile trăite sau văzute , atunci când omul OM s-a ivit dintre oamenii ce păreau pasivi la durerea celorlalți ,și, a sărit în ajutorul celui aflat în primejdie.A făcut binele și a plecat, nu l-a interesat publicitatea, fiind mulțumit de sine .                                                           Acești anonimi au arătat lumii că OMENIA trăiește !

Solidaritatea/iubirea de oameni își are izvorul în unirea în cuget și simțire, în avântul de a fi de ajutor celor aflați în nevoie, totul dezinteresat și , cât se poate de discret, în anonimat.

Vremurile în care trăim au înlocuit MORALA, regulile moștenite din generație în generație, bazate pe bunul-simț , cu Normele Corectitudinii Politice, a căror respectare este asigurată de organisme special create.

Oricine poate înțelege că aceste reguli vizează respectarea deciziilor politice , în temeiul cărora trebuie supusă  conduita persoanelor cât și a instituțiilor statului.                                                               Poate că veți exclama -„Foarte bine ! „Politicul este cel care stabilește mersul și normele de conduită în societate, într-o perioadă dată.Desi se prezumă că “ Politicul e-n toate ! “, nu poate să constrângă pe cineva să-și iubească Aproapele . Nu cu mintea iubim oamenii, nu de frica sancțiunii, ci cu sufletul! Obligațiile legale privesc exclusiv protecția și respectarea  drepturilor și libertăților, în mod egal pentru toți.

Nu vom vedea pe cineva care se aruncă , pe motiv de CORECTITUDINE POLITICĂ ,în  apă adâncă pentru a salva o persoana pe punctul de a se îneca !

Cel care o face, o face că așa îi dă pornirea și curaj sufletul lui ! El nu stă să se gândească; o face brusc și fără ca mintea lui să poată să decidă ceva .Astfel de oameni care și-au petrecut viața săvârșind fapte bune la îndemnul sufletului , vor avea și o conduită în concordanță cu ordinea stabilită de puterea statală.

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Am întâlnit și întâlnesc oameni de toate felurile, dar cei mai interesanți sunt cei care vor să se prezinte altfel decât sunt cu adevărat. La aceștia privesc cu atenție fiecare gest și, mai ales, fiecare vorbă spusă. Multi sunt conștienți de falsitatea lor și, pentru a păstra aparențele, se dau grăbiți pentru a nu schimba mai multe cuvinte și , așa cred că rămân deștepți în fața lumii.

Preocuparea continuă pentru cunoaștere și experiențele nenumărate trăite , ne vor înlesni ceea ce putem denumi a fi…”citirea “ omului de lângă noi, pentru a ști dacă ne putem baza pe el la nevoie.

Cel mai la îndemână mijloc de a cunoaște pe cineva, ascuns sub “mască ”, este – să -l provoci la o discuție – pe subiecte obișnuite, comune sau pe teme unde el se prezintă specialist.

Vă garantez că dupa rostirea a cinci propoziții va aparea -cuvântul care-i va dezvălui ceea ce gândește cu adevărat.

Iata un exemplu trăit de mine.La un moment dat, îl întreb pe fratele meu dacă mai știe ceva de unchiul Gheorghe, fratele mamei, în vârstă de 85 de ani.                                                                          Fratele, om trecut de cinzeci de ani, îmi răspunde :  “ Ce mi-a dat vreodată ceva pentru a mă interesa de el ? “

Mi s-a aprins o luminiță , am tresărit , am simțit în suflet o durere puternică și am început să pun cap la cap și alte “ vorbe” care îi arătau nimicnicia.

CONCLUZIA e una cât se poate de limpede. Dintotdeauna au fost sunt și vor fi suficienți oameni egoiști care fac totul din interes, care s-ar asocia și cu dracul numai să le fie lor bine, nedreptățind pe cei sinceri și cu dragoste de oameni.

După acest episod l-am declarat “ mort viu” , respectiv om fără suflet ,care m-a trădat asociindu-se cu nemernicii în contra mea, și, cert, a mai trădat și pe mulți alții.

Frate este cel care simte ca un frate, nu acela care profită de toții și îi trădează pe toți. Faptei de -tradarea de oameni –  ar trebuie să i se aplice o singură pedeapsă : trădătorul , deși în viață, să fie  declarat de catre fiecare “victimă ” mort sufletește și exclus din viața celor înșelați.

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Au rămas foarte puțini cei care înțeleg ceea ce citesc, iar  „Cititoriii de oameni”  sunt foarte rari și totdeauna anonimi.

Sursa foto: https://google.com

Redacția Ziarului Naționalul.ro mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 24 Ianuarie 2020 în exclusivitate.Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here