Dr. Adrian Marinescu, despre ivermectină: “Nu înlocuiește vaccinul anti-COVID. Nu înseamnă că dacă luăm medicamentul avem anticorpi!”

0
129

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul “Matei Balș” din Capitală, susține că ivermectina, un medicament utilizat în România doar în farmacia veterinară, nu înlocuiește, sub nicio formă, vaccinul anti-COVID, deși mai mulți doctori, unii dintre ei aflați în străinătate, sunt de altă părere.

Dr. Ion Alexie, care profesează în orașul american Las Vegas, a precizat, recent, că ivermectina este deja utilizată în SUA, în tratarea pacienților diagnosticați cu COVID-19, fiind, în opinia lui, un medicament care ar trebui să primească mai multă atenție în România.

Adrian Marinescu nu este, însă, de acord cu teoria lui Ion Alexie, fiind de părere că ivermectina nu reprezintă un înlocuitor pentru serul anti-COVID, deoarece nu oferă o imunitate pentru anticorpi.

Nu înlocuieşte în niciun caz vaccinarea, nu este o imunitate prin aticorpi, nu înseamnă că dacă luam medicamentul avem anticorpi. E vorba de o discuţie că ar fi profilactic, că s-ar putea lua pentru o perioadă lungă de timp şi că ar putea prin efectul antiviral să împiedice îmbolnăvirea, adică să impiedice apariţia unor forma complicate.

Ne uităm la studii, dar să avem puţină rabdare în aşa fel încât să trecem prin filtrul propriu şi comisiile de speciliatte să analizeze. Să se ajungă la concluzia că este pentru uz uman, că este antiviral şi că este de folosit în infecţia SARS-COV-2, să apară în protocolul terapeutic. Abia atunci va fi vorba de o prescripţie medicală şi oamenii vor putea primi atunci când este nevoie”, a declarat Adrian Marinescu, potrivit Antena 3.

Dr. Adrian Marinescu, contrazis de Gigi Becali: “Te vindeci cu cinci euro!”

În urmă cu doar câteva zile, Gigi Becali anunța că încearcă să convingă Ministerul Sănătății să includă în protocol ivermectina. Ce-i drept, mai multe studii au confirmat că medicamentul este bine asimilat de om, ceea ce confirmă că ar putea reprezenta o soluție în lupta cu COVID-19.

În România, ivermectina este folosită doar farmacia veterinară, nu este autorizată pentru tratamentul uman, dar Gigi Becali vrea să schimbe acest lucru.

Nu pot să aduc, că nu e în protocol. Nu e în protocol, încercăm acum să convingem Ministerul Sănătăţii să bage în protocol, pentru că francezii și nemții şi americanii au aprobat ivermectina. Te vindeci cu 5 euro”, a declarat Gigi Becali.

Există, însă, și specialiști care susțin că ivermectina nu poate reprezenta un medicament anti-COVID-19, cum este cazul celor de la universitatea americană Johns Hopkins.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here