Apelurile pentru sprijinirea manifestațiilor pro-Navalnîi au început să fie șterse de pe rețelele sociale în Rusia

0
77

Rețelele sociale din Rusia au început să șteargă postările care fac apel la organizarea de manifestații în sprijinul disidentului Aleksei Navalnîi, aflat în prezent în închisoare.

Autoritățile de la Moscova susțin că asemenea postări incită în mod ilegal minorii să participe la mitinguri neautorizate, informează Digi24 care citează The Moscow Times.

Arestat la revenirea în Rusia, Navalnîi a făcut apel la susținătorii săi să organizeze sâmbăta trecută proteste la nivel național, iar clipuri și postări care promovau acest mesaj au devenit virale, în principal pe TikTok.

De atunci, TikTok a șters 38% din clipurile care promovau organizarea de mitinguri pro-Navalnîi.

Și alte rețele au urmat exemplul TikTok

Și alte rețele sociale au urmat exemplul TikTok. Spre exemplu, YouTube și Vkontakte au șters aproximativ jumătate din postările pe acest subiect, în timp ce Instagram a șters 17% dintre acestea, potrivit cenzorului rus de stat Roskomnadzor.

Mesajele care făceau apel proteste în masă s-au răspândit pe rețelele sociale. Tinerii ruși s-au filmat îmbrăcându-se și pregătindu-se pentru viitoarele mitinguri.

Numai pe TikTok, hashtagurile #freeNavalny și #23January făcuseră peste 200 de milioane de vizualizări până vineri dimineața, a raportat site-ul de știri Open Media.

Activitatea este în continuare crescută pe rețelele sociale și apar noi apeluri, a căror distribuțire este, printre altele, artificială. Roskomnadzor continuă să interacționeze cu platformele de internet pentru a opri implicarea minorilor în mitinguri neautorizate”, a informat agenția rusă prin intermediul unui comunicat.

Mii de persoane arestate în Rusia

Poliția a intervenit în forță sâmbătă în mai multe orașe mari din Rusia pentru a dispersa manifestanții ieșiți în stradă pentru a cere eliberarea disidentului Aleksei Navalnîi, aflat în arest de la sfârșitul săptămânii trecute.

Mii de persoane au fost reținute de forțele de ordine în întreaga țară.

Printre persoanele reținute se numără și soția disidentului, Iulia.

Navalnîi a făcut apel la susținătorii săi să iasă în stradă după ce a fost arestat la sfârșitul săptămânii trecute imediat ce s-a întors în Rusia, după ce a fost tratat în Germania în urma otrăvirii sale cu Novichok.

Mai mulți susținători ai disidentului rus au fost arestați de către autorități, sub acuzația că ar fi instigat la proteste.

Astfel, joi au fost arestate Liubov Sobol, avocat în cadrul fundației lui Navalnîi, dar și purtătoarea de cuvânt a acestuia, Kira Iarmîș. Reținerile au continuat și vineri, cu coordonatoarea sediului din Vladivostok al organizației lui Navalnîi, Ekaterina Vedernikova și cu Elena Noskoveț, o colaboratoare a disidentului din Novosibirsk.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here