Cum a încercat Victor Ponta să-l scoată din închisoare pe Gheorghe Popescu. Dialog incredibil cu Traian Băsescu: “Nenorocitul și ticălosul ăsta…”

0
86

Victor Ponta, fost prim-ministru al României, a dezvăluit că, în 2014, i-a solicitat lui Traian Băsescu, președintele țării în momentul respectiv, să-l grațieze pe Gheorghe Popescu, condamnat în “Dosarul Transferurilor”, pe 3 martie, cu doar o zi înainte de alegerile pentru șefia FRF.

Victor Ponta a sperat că Traian Băsescu va ține cont de trecutul lui Gheorghe Popescu, însă demersul său nu a avut efect. “Baciul” a rămas după gratii, iar fostul prim-ministru este ferm convins că ex-șeful statului regretă și acum că nu l-a grațiat pe actualul președinte al clubului FC Viitorul.

După ce s-a întâmplat nenorocirea cu condamnarea lui, m-am dus, am avut o întâlnire cu Traian Băseascu, eram prim-ministru, despre alte subiecte. Şi la final am deschis eu subiectul şi am zis ‘domnule preşedinte, vreau să vă rog ceva, personal de data asta’.

Ştiu că aţi zis că nu graţiaţi, că nu ştiu ce. Eu vă fac propunerea, că aşa spune legea. Trebuie să propună ministrul justiţiei, Guvernul, adică prim-ministrul semnează dacă, Doamne fereşte, e condamnat cineva.

Vă trimit cerere pentru că, totuşi, e Gică Popescu. E românul care a ridicat cupa pentru Barcelona. Şi dumneavoastră ieşiţi şi spuneţi aşa: ‘nenorocitul ăsta de Ponta, şi ticălosul ăsta cu infractorii lui mi-a propus… Dar n-am ce face, dom’ne, o semnez şi gata!’ Îmi iau eu înjurăturile, era 2014, era aia cu lupta anticorupţie, să-i băgăm pe toţi la puşcărie. …

Mi-a răspun ‘bă, bă, Victore, nu pot, ce zice lumea?!’ Am ieşit de acolo, am vorbit cu un prieten şi i-am zis sun-o pe Elena Udrea. Poate-l convinge Elena. Să înţeleagă, totuşi, că e vorba de noi. Că Gică Popescu ne reprezintă pe noi! N-a vrut şi cred că toată viaţa lui o să-i stea pe conştiinţă asta”, a dezvăluit Victor Ponta la Digi Sport.

Gheorghe Popescu, condamnat la 3 ani, o lună și 10 zile de închisoare cu executare

Curtea de Apel București a dispus, în martie 2014, condamnarea lui Gheorghe Popescu pentru transferul lui Lucian Sănmărtean de la Gloria Bistrița la Panathinaikos Atena, din Grecia, mutare realizată în luna august a anului 2003.

În acest caz, judecătorii au reținut că fostul căpitan al echipei naționale a fost cel care a preluat cecurile aferente transferului fotbalistului de la Gloria Bistrița la echipa din Grecia. În cazul acestui transfer, judecătorii au concluzionat că Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu și frații Becali au ascuns valoarea adevărată a transferului.

În loc să declare că au primit 600.000 dolari au declarat doar 300.000, restul banilor fiind dirijați în conturi off-shore. În cazul lui Popescu, instanța a reținut că acesta a mințit în fața procurorilor și a fost implicat pe deplin în procedura de evaziune.

Fostul internaţional a primit o condamnare de 3 ani, o lună și 10 zile. Pe 4 noiembrie 2015, Gheorghe Popescu a fost eliberat.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here