Raed Arafat nu exclude creșterea numărului de infectări cu COVID după ce se deschid școlile: „Important e să nu blocăm spitalele…”

0
207

Subsecretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că nu exclude o creștere a infectărilor cu COVID-19, după începerea școlii fizice și că este important ca acest lucru să rămână „controlabil”, adică să nu paralizeze sistemul sanitar.

Arafat spune că vârful pandemiei în România ar fi fost atins în noiembrie, dar nimeni nu trebuie să considere că acum „stăm foarte bine”.

„Creșterea să nu blocheze ATI și secțiile cu oxigen”

„Acest lucru nu poate nimeni să îl nege şi să apară o creştere. Acum dacă această creştere este controlabilă sau nu, o să vedem. Controlabilă înseamnă că este în parametrii în care impactul pe sectorul sanitar să nu fie unul care să îl blocheze.

Să nu se blocheze ATI şi secţiile care sunt destinate cu oxigen, pentru că totul, dacă vedeţi toate ţările care iau măsuri, iau în calcul impactul pe sistemul sanitar, ca să facă faţă sistemul sanitar. La noi am ajuns la un vârf în noiembrie.

„Trebuie să respectăm mai departe măsurile…”

Am văzut acolo că s-a lucrat în mai multe fronturi, secţiile ATI, secţiile în care am suplimentat concentratoare de oxigen şi unităţile de primiri urgenţe au creat zone roşii, adică au tratat pacienţi până este găsit loc. Azi a fost o uşoară creştere, ieri a fost o uşoară scădere, dar nu e o creştere de sute, mii, să spui că e o creştere majoră. Nimeni să nu interpreteze că stăm foarte bine şi gata.

Trebuie să respectăm mai departe măsurile, mergem în paralel cu vaccinarea. Dozele vor creşte, numărul lor va creşte, dacă acum suntem între ţările care au vaccinat un procent semnificativ. Suntem peste 2%, stăm bine. În general cu Europa stăm bine, suntem în primele ţări”, a declarat şeful DSU, la Antena3.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here