Pfizer/BioNTech, Moderna sau AstraZeneca? Ce vaccin este recomandat, în funcție de vârstă. Anunțul făcut de lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță

0
141

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a anunțat că doar persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani se pot imuniza cu oricare dintre serurile dezvoltate de Pfizer/BioNTech, Moderna sau AstraZeneca.

În schimb, celor cu vârsta între 16 și 18 ani li se va administra doar vaccinul produs de Pfizer/BioNTech, singurul recomandat la această categorie. Totodată, cei peste 55 de ani pot fi imunizați cu dozele de la Moderna și Pfizer/BioNTech, dar care să aibă specificația pentru respectiva grupă de vârstă.

Există diferenţe în ceea ce priveşte vaccinurile bazate pe Arn mesager şi vaccinul de la AstraZeneca şi aici mă refer la grupa de vârstă. Din acest punct de vedere o persoană care este cu grupa de vârstă între 18 şi 55 de ani în momentul în care va intra pe platforma în dorinţa de programare teoretic va avea toate centrele de vaccinare disponibile în care se poate programa, centre de vaccinare care vor avea cele trei tipuri de vaccinuri. O persoană care are între 16 şi 18 ani va avea disponibile doar centrele de vaccinare în care vom avea vaccin de la Pfizer pentru că este singurul vaccin la această indicaţie de vârstă. O persoană care are peste 55 de ani va avea disponibile centrele de vaccinare care conţin vaccinurile de la Pfizer şi Moderna care au specificaţie pentru această grupă de vârstă”, a anunțat Valeriu Gheorghiţă, Antena3.

656.177 de persoane au fost vaccinate cu Pfizer/BioNTech și Moderna

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate 15.510 de persoane.

Potrivit CNCAV, 7.571 de persoane au fost vaccinate cu serul dezvoltat de Pfizer/BioNTech, în timp ce 7.939 l-au primit pe cel de la compania Moderna.

De la începutul campaniei de imunizare, 656.177 de persoane au fost vaccinate, 625.151 cu Pfizer/BioNTech și 31.026 cu Moderna.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate 66 reacții adverse, 62 la vaccinul Pfizer/BioNTech și 4 la Moderna.

Din 27 decembrie 2020, au fost înregistrate 2.423 de reacţii adverse, dintre care 2.415 la serul Pfizer/BioNTech şi 8 la Moderna. Totodată, 11 reacţii adverse sunt în curs de investigare.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here