A murit singura girafă care mai putea fi văzută la o grădină zoologică din România! „Gina” s-a înecat cu propriul suc gastric

0
358

Grădina Zoologică din Târgu Mureș a anunțat decesul girafei Gina, singura care mai putea fi admirată în România. Animalul s-a înecat cu propriul suc gastric, potrivit rezultatelor autopsiei. Girafa avea 10 ani și fusese adusă de la grădina zoologică din Roma în urmă cu șase ani.

Din păcate, în data de 10 februarie, dimineaţa, când am venit la serviciu, girafa era căzută şi era decedată. În urma analizelor s-a constatat că datorită regurgitării cu conţinut gastric stomacal (datorită vomei, pe înţelesul tuturor) s-a înecat, a ajuns în căile respiratorii, în plămâni, aceasta a fost cauza decesului. Din păcate, se întâmplă şi la oameni şi s-a întâmplat şi la girafă. Este mare păcat, era singura girafă”, a declarat directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, Horaţiu Gorea, citat de Agerpres.

Raportul autopsiei a constatat și că la genunchii stâng și drept animalul avea țesuturi subcutanate hemoragice, dar cauza morții este „regurgitare conținut gastric care a ajuns în căile respiratorii și pulmon”, astfel că girafa a făcut „pneumonie ab ingestis”.

Administratorii grădinii zoologice, una dintre cele mai mari și mai moderne din România, promit că vor face „toate demersurile necesare în vederea obținerii unor noi exemplare”, astfel încât girafele să poată fi admirate din nou la Târgu Mureș. O girafă poate trăi în jur de 20-25 de ani.

Doi tigri au scăpat de la o grădină zoologică. Unul dintre îngrijitori a fost sfâșiat!

Doi tigri au scăpat de la o grădină zoologică situată în provincia indoneziană Kalimantanul de Vest, la începutul acestei luni. Un îngrijitor care a încercat să oprească felinele a fost ucis, anunță presa locală. Bărbatul nu a avut nicio șansă în fața tigrilor, care l-au sfâșiat cu furie.

Sâmbătă dimineață, unul dintre tigri a fost împușcat mortal, cealaltă felină fiind în continuare vânată de patrule ale polițiștilor locali.

Cum au scăpat tigrii din cușca de la Zoo

Cele două exemplare de tigru alb au reuşit să scape vineri de la Zinka Zoo, din districtul Singkawang, după ce o alunecare de teren declanşată de inundaţiile provocate de ploile torenţiale le-a deteriorat incinta.

„Alunecarea de teren a creat o gaură mare în incinta cuștii tigrilor, ceea ce le-a permis să scape”, a declarat directorul Grădinii Zoologice.

Unul dintre tigri a fost împuşcat mortal, a relatat CNN Indonezia

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here