Ministerul israelian al Sănătății anunță: Vaccinul dezvoltat de Pfizer, eficient 95,8% după administrarea ambelor doze

0
97

Riscul de îmbolnăvire cu noul COVID-19 a scăzut cu 95,8% în rândul persoanelor care au primit ambele doze cu vaccinul Pfizer, a anunțat sâmbătă, 20 februarie, Ministerul Sănătății din Israel. 

Vaccinul a fost 98% eficient în prevenirea febrei sau a problemelor de respirație și 98,9% eficient în prevenirea spitalizărilor și a decesului, a mai precizat sursa citată.

Descoperirile s-au bazat pe datele colectate la nivel național până pe 13 februarie de la israelienii care primiseră a doua doză cu cel puțin două săptămâni înainte. Potrivit site-ului web al Ministerului Sănătății, aproximativ 1,7 milioane de persoane au primit o a doua doză până la 30 ianuarie, relatează Reuters.

Vaccinul dezvotlat de Pfizer, 95,8% eficient în prevenirea contractării SARS-CoV-2

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă că se așteaptă ca 95% din israelienii cu vârsta peste 50 de ani să fie vaccinați în următoarele două săptămâni.

Rapoartele anterioare ale furnizorilor individuali de asistență medicală au arătat, de asemenea, rezultate pozitive, astfel încât autoritățile din Israel au eliminat mai multe restricții după mai multe săptămâni de lockdown. Duminică, școlile și multe magazine vor putea fi redeschise

Ministerul Sănătății a lansat, de asemenea, o aplicație „Green Pass”, legată de fișele medicale personale, pe care persoanele care au fost vaccinate cu ambele doze sau considerate imune după vindecarea de COVID-19 le pot arăta pentru a putea sta la hoteluri sau să participe la evenimente culturale sau sportive.

Studiu: Prima doză a vaccinului Pfizer-BioNTech are o eficiență de 85%

Prima doză a vaccinului împotriva COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech are o eficiență de 85%, potrivit unui studiu realizat în Israel și publicat în revista The Lancet. Studiul se bazează pe datele oferite de 7.000 de cadre medicale care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu acest ser la Centrul Medical Sheba din Israel.

Cercetătorii au constatat, în urma analizării datelor, o reducere de 85% a cazurilor simptomatice de COVID-19 la 15-28 de zile de la administrarea primei doze. De asemenea, numărul total de infecții, incluzând și cazurile asimptomatice, a scăzut cu 75%, potrivit aceleiași cercetări.

Pfizer anunțase recent că va analiza datele obținute în Israel și în alte state pentru a înțelege mai bine impactul vaccinului său asupra tulpinilor SARS-CoV-2 identificate în ultimele luni.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here